Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Vučević i Vesić obišli radove na izgradnji kanalizacione mreže u Bezdanu

Vučević i Vesić obišli radove na izgradnji kanalizacione mreže u Bezdanu

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković i ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji Li Ming, te predstavnici Grada Sombora, posetili su danas naseljeno mesto Bezdan i tom prilikom obišli radove na izgradnji kanalizacione mreže.

Radovi u Bezdanu odvijaju se kao deo projekta „Čista Srbija“, koji prema rečima ministra Vesića teče zadovoljavajućim tempom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

– Imaćemo ukupno preko 400 kilometara kanalizacione mreže u Somboru, što znači da će 90 odsto Sombora biti prekriveno kanalizacijom, imaćemo postrojenje za preradu otpadnih voda, što znači da će sve otpadne vode biti prerađivane. To je istorijski korak i velika stvar i to je ono što Vlada Republike Srbije radi u Somboru. Kao što vidite „Smajli“ koji je suštinski najznačajniji za Sombor, kreće da se radi i već se rade pripremni radovi, mi ćemo do kraja 26. završti prvu deonicu „Smajlija“, od Bačkog Brega do Kljajićeva. Pored toga završili smo projekat rekonstrukcije pruge Sombor – Vrbas, radimo na rekonstrukciji pruge Subotica – Sombor. Krećemo u rekonstrukciju postojećeg puta Sombor – Kula. To je sve politika predsednika Vučića, politika predsednika Vlade Miloša Vučevića, rekao je ministar Vesić.

Predsednik Vlade Miloš Vučević, ovom prilikom istakao je da najvažnije da stanovnici Bezdana dobiju infrastrukturu na koju čekaju već decenijama. Takođe, Vučević se osvrnuo i na druge infrastrukturne projekte koji se odvijaju na teritoriji grada Sombora.

– Zaista mnogo toga se dešava u Somboru, dugo godina, decenija, Sombor je nekako bio skrajnut, a danas brzom saobraćajnicom, koja će povezati od Bačkog Brega naravno i grad Sombor, suštinski se povezujete sa auto-putem od Budimpešte do Beograda. Menja se kompletan ambijent grada Sombora i ono što je vrlo važno da radimo pored toga, to je rekonstrukcija pruga. Sve što radimo radimo zbog ljudi, a ne zbog metra, kilometra, ili ne znam koje brzine, radimo da bi ljudi bolje živeli, rekao je predsednik Vlade.

Ambasador Narodne Republike Kine zahvalio se Vladi Srbije i zvaničnicima na poverenju koje je ukazano kineskim kompanijama i istakao da će nastaviti saradnju kako bi unapredili život srpskog naroda.

Tagovi:
Pročitajte još: