Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Zimska služba spremna za intervencije

Smotra Zimske službe - Sombor

Na Bezdanskom putu danas je izvršena smotra opreme i tehnike Zimske službe, koja će i ovu zimu dočekati potpuno spremna za svaku vrstu intervencija.

Kako ističe gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, Zimska služba je u potpunosti spremna za svoje radne zadatke.

“Napravili smo detaljan plan aktivnosti kako bi svi putevi bili prohodni. Predviđeno je čišćenje 14 opštinskih puteva u dužini od 45 km, 38 ulica i prioriteta u dužini od 27 km, 22 ulice II prioriteta u gradu u dužini od 10,5 km kao i Glavna ulica, pešačke i biciklističke staze“, rekao je gradonačelnik i dodao da će i soli biti dovoljno za predstojeću zimsku sezonu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

“Obezbedili smo dovoljnu količinu soli za predstojeću zimu, svu mehanizaciju koja je potrebna da bi Zimska služba funkcionisala besprekorno kao i ljudstvo, kako bi sve ulice u gradu i prigradskim naseljima bile očišćene“, istakao je Ratković.

Smotri Zimske službe prisustvovao je i načelnik ZBO Goran Nonković, koji je istakao zadovoljstvo zatečenim stanjem, te da će svi putevi biti prohodni.

“Sistem je takav da putevi moraju biti prohodni uvek i u svako doba, tako da rade ekipe koje su konstantno u permanenciji, tako da ne može biti i da se desi problem vezan za prohodnost puta“, rekao je Nonković.

U saradnji sa mesnim zajednicama i JKP „Prostor“ obezbeđena su sredstva za funkcionisanje permanencije kao i dovoljne količine goriva za intervencije u svih 15 naseljenih mesta.

Nosilac radova Zimske službe u gradu i opštinskim putevima, kao i glavne ulice i pešačkih i biciklističkih staza je JKP „Zelenilo“, dok je JKP „Prostor“ zadužen za održavanje puteva u svim naseljenim mestima.

Današnjoj smotri Zimske službe prisustvovali su predstavnici Gradske uprave, predstavnici Saobraćajne policije kao i direktori javnih komunalnih preduzeća.

Tagovi:
Pročitajte još: