(VIDEO)Đorđe Milićević: Ambiciozno nastavljamo saradnju sa Kulom i u narednom periodu

Danas su u radnoj poseti Kuli bili potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević,  pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bijelić i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj.

Sastanak je održan u svečanoj sali opštine, a delegaciju je dočekao predsednik opštine Velibor Milojičić sa saradnicima. Nakon razgovora o trenutnim i budućim investicijama, učesnici radnog sastanka posetili su lokaciju na putu prema Ruskom Krsturu, gde se završavaju radovi na uređenju atarskog puta. Vrednost investicije je oko 20 miliona dinara.  Sredstva je izdvojila Pokrajinska vlada, odnosno Sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a suinvestitor je opština Kula.

„Analizirali smo danas na sastanku sa opštinskim rukovodstvom kakva je bila saradnja Pokrajinske vlade i opštine Kula u proteklih dve, dve i po godine i ocenili je kao izuzetnu. Oko 650 miliona dinara je po raznim osnovama Pokrajinska vlada uložila u projekte u opštini Kula. To su značajna sredstva, mnogi projekti su realizovani, mnogi će biti realizovani. Priprema  se prva faza izgradnje Sportsko-rekreativnog centra u Kuli, za koju je pokrajina izdvojila 175 miliona dinara, 150 miliona za izgradnju kanalizacione mreže, oko 100 miliona za investiciju preko Vojvodina voda u čišćenju kanala na relaciji Vrbas-Bezdan i niz drugih projekata. Opština Kula se razvija i svojom agilnom politikom i privlačenjem investitora. Dve nove investicije u Industrijskoj zoni su u fazi završavanja, negde oko 400 novih radnih mesta se očekuje.  Zajedno sa sredstvima iz republičkog budžeta više od milijardu dinara se slilo u budžet opštine Kula“, rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade, Đorđe Milićević .

Takođe, on je naglasio da će se nastaviti sa radom na važnim projektima, uključujući opremanje škola i  izgradnju crpne stanice u Sivcu. Razmatrano je i pitanje finansiranja rekonstrukcije sportske hale u Crvenki, o čemu će se u narednih nekoliko dana više razgovarati kako bi se u najbržem roku realizovao i ovaj projekat.

Predsednik opštine, Velibor Milojičić, zahvalio se delegaciji na prisustvu, kao i na podršci pruženoj u poslednje dve godine.

„Ono što smo danas dogovorili je da ovim tempom nastavljamo, nema stajanja. Misija kako opštinske, tako  i pokrajinske i republičke vlasti je poboljšanje uslova i bolji život građana u celoj državi. Naša obaveza je da sebe damo 100 posto. Dogovorili smo realizaciju novih projekata, podršku imamo. Siguran sam da je  Kula iz dana u dan bolje mesto za život, a u saradnji sa našim prijateljima iz pokrajinske i republičke vlade obezbedićemo uslove ne samo da mladi ostanu da žive na teritoriji opštine Kula, nego da kroz radna mesta i poboljšanje infrastrukture, mladi počnu da se vraćaju“ kaže Milojičić.