Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO)Novo apatinsko igralište za decu prepuno mališana

Veliko, moderno igralište u Bloku 112, koje je Apatin dobio pre nekoliko meseci, svakodnevno raduje mnogo mališana. Podsetimo, u Apatinu donedavno, sem nekoliko ljuljaški i klackalica, najmlađi nisu imali nijedno uređeno dečije igralište. Sem ovog velikog igrališta, prethodnih godina, Apatin je zahvaljujući sredstvima za koje je opština aplicirala, dobio igrališta u ulicama Mladena Stojanovića, Petra Kočića, u dvorištu kraj novih jaslica, a jedno je izgrađeno pokraj šetališta na Dunavu. Tendencija opštine je, da u narednom periodu, svaki kraj grada ima uređeno igralište za decu. 

O tome koliko ovakvo mesto za razonodu znači mališanima, najbolje svedoči slika koja nas je zatekla kada smo došli, kao i reakcije dece, roditelja i baka. 

„Dovodim unuke, lepo je, ima lepih sadržaja i dobro je za decu, moji unuci vole i piramidu, tobogane, sve“.

„Ima puno sadržaja, dobro je, deca se lepo zabavljaju, interesantno je, ima više vrsta šta mogu da rade, da se klizaju, mnogo mnogo toga ima i predivno je zaista, maltene primećujem sva deca sve različito vole“.  

Igralište je projektovao Stefan Šćekić, a izgradnja je bila izazovna zbog čitave infrastrukture koja je morala biti završena na vreme. Zahvaljujući odgovornom radu opštinskog Odeljenja za privredu i finansije, Apatin je osvojio treće mesto na Konkursu reforme poreza na imovinu, a švajcarski „Helvetas“ je donirao 150 hiljada švajcarskih franaka, što je značajno ubrzalo izgradnju igrališta. 

Uprkos apelima nadležnih da se igralište čuva, desilo se par vandalističkih incidenata. Srećom, nije velika šteta pričinjena, a brzom reakcijom vlasti, na igralištu je postavljen i video nadzor, te se nadamo, da do takvih ružnih scena, više neće dolaziti. 

Tagovi:
Pročitajte još: