Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Više od 60 ekipa učestvovalo na Memorijalu „Milan Sredanović“

Više od 60 ekipa učestvovalo na Memorijalu „Milan Sredanović“

U Kuli je održan tradicionalni Memorijalni turnir u fudbalu za mlađe kategorije „Milan Sredanović“. Organizator Turnira je Fudbalski klub „Hajduk 1912“, uz podršku opštine Kula i mnogobrojnih privatnih sponzora. Učestvovalo je više od 60 ekipa, uz učešće i jedne ekipe iz Republike Srpske. Nastupali su dečaci rođeni od 2012. do 2015. godine, a sportski direktor „Hajduka 1912“, Željko Ačanski, istakao je da i ove godine turnir ima masovni karakter, što najbolje govori o reputaciji koju turnir uživa u fudbalskom svetu.

„Na turniru su učestvovale ekipe iz Subotice, Novog Sada, Sombora i mnogih drugih mesta. Čak 64 ekipe je uzelo učešće i oko hiljadu dece je prošlo ovim terenom tokom dva dana, što je podatak koji sam po sebi govori o uspešnosti turnira. Svake godine podižemo standarde i svake godine je turnir sve bolji i bolji. Glavni pokrovitelji turnira su Opština Kula, Fabrika biskvita „Jafa“, kao i mnogobrojni drugi sponzori“, rekao je Ačanski.

Učešće na Memorijalu uzele su i četiri ekipe sa teritorije lokalne samouprave: ekipa domaćin „Hajduk 1912“, Škola fudbala „Kula-S“, Fudbalski klub „Kula“ i Fudbalski klub „Crvenka“.

Kada je reč o krajnjem učinku, bilans najuspešnijih pojedinaca i ekipa glasi: u generaciji dečaka rođenih 2012. godine prvo mesto osvojila je ekipa „One team” iz Temerina, drugoplasirana je novosadska „Vojvodina“, dok je treće mesto pripalo ekipi „Deportivo“ iz Beograda. Najbolji golman u ovoj generaciji je Zoran Budimirović iz „Vojvodine“, dok je najbolji igrač Steva Andrić iz pobedničke ekipe „One team”. U generaciji 2013. šampion je „Vojvodina“, druga je novosadska „Primera“, dok je treća Akademija fudbala iz Sombora. Najbolji golman je Stefan Sigeti iz „Primere“, dok je najbolji igrač Relja Raković iz „Vojvodine“. U generaciji dečaka rođenih 2014. godine pobedila je „OFK Slavija“ iz Novog Sada, drugoplasirana je „Kula-S“, dok je treće mesto zauzeo „Tekstilac“ iz Odžaka. Najbolji golman je Lazar Latinkin iz „Kule-S“, dok je najbolji igrač Sergej Popović iz novosadske „Slavije“. Kada je reč o najmlađoj generaciji na turniru, dečaci rođeni 2015. godine, titula šampiona pripala je „Vojvodini“, drugoplasirana je „Slavija“ iz Pivnica, dok je treće mesto zauzela „Primera“ iz Novog Sada. Najbolji golman je Robert Kamanj iz „Slavije“, dok je najbolji igrač Petar Simikić iz „Vojvodine“. Nagrade najuspešnijima uručili su ćerka i sin Milana Sredanovića, Jelena i Viktor Sredanović i predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić.

Tagovi:
Pročitajte još: