fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Visok nivo javne higijene kao stalni prioritet

Dragan Radojićić

Na području Grada Sombora redovno se radi na održavanju čistoće javnih prostora, a ove aktivnosti obavlja Javno komunalno preduzeće „Čistoća“ Sombor. Sa direktorom preduzeća, Draganom Radojčićem, razgovaramo o poslovanju istog. Možete li da nam kažete koje su najznačajnije akcije sprovedene tokom tekuće godine?

-Naš prioritet je održavanje javne higijene na visokom nivou, budući da je Sombor grad koji je prepoznat kao jedan od najčistijih i najzelenijih gradova u Srbiji. U to ime, ove godine smo uradili projekat za nabavku polupodzemnih kontejnera u saradnji sa Ambasadom Poljske, potom projekat „Odgovorno upravljanje javnom higijenom Grada Sombora“ u saradnji sa Ambasadom Japana, a putem konkursa Pokrajinske vlade i Grada Sombora obezbedili smo rad na sanaciji deponija, prevenciji nelegalnog odlaganja otpada, sanaciji i rekultivaciji degradiranih površina i slično. Fokus nam je bio na očuvanju i zaštiti životne sredine.

JKP „Čistoća“ sprovela je nekoliko javnih akcija koje su od značaja za očuvanje životne sredine. Možete li izdvojiti neke od njih?

-Redovno smo sprovodili akciju „Udomi, ne kupuj!“, obeležili smo i Međunarodni dan bez plastičnih kesa, a učestvovali smo i u akciji sakupljanja staklene ambalaže, u saradnji sa operaterom „Sekopak“. Ideja nam je bila da, kroz ove akcije, podignemo svest kod ljudi o značaju očuvanja prirode i zdrave životne sredine. 

Za naredne godine, ustanova kojom rukovodite ima važne planove, recite nam više o njima.

-U planu nam je proširenje delatnosti vezanih za poslove zoohigijenske službe i prikupljanja animalnog otpada. Trenutno je u toku izgradnja Transfer stanice, koju će koristiti svi stanovnici Zapadnobačkog okruga, a služiće upravo za prikupljanje i odlaganje animalnog otpada. Osim toga, uveliko se radi na tome da se u centralnoj zoni grada, uključujući Vence, ugrade podzemni kontejneri, čime će se olakšati svakodnevno odlaganje otpada.Tagovi:
Pročitajte još: