fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Vlada Crne Gore odlučila da za pet odsto poveća penzije, počev od ovog meseca

Pare

Vlada Crne Gore u tehničkom mandatu donela je danas odluku da za pet odsto poveća penzije, počev od septembra, tako da će minimalna penzija isplaćena u oktobru iznositi gotovo 300 evra.

“Na ovaj način će minimalna penzija biti gotovo 300 evra. To će biti dve trećine minimalne zarade, a to je bilo i naše obećanje da ćemo ove godine dostići taj nivo. Ovo je u odnosu na ono što smo zatekli evidentan pomak”, rekao je ministar finansija Aleksandar Damjanović na sednici Vlade.

Kazao je da Fond PIO kroz sopstvene prihode finansira svoje obaveze.

“Pokazuje se da on može da finansira sam sebe i da se do toga može doći kroz ozbiljnu i odgovornu politiku”, rekao je Damjanović i dodao da Fond PIO mora da postoji i da se sa njim ne treba igrati.

“Ne mogu da zamislim šta bi se desilo kad bi on bio ukinut. Naša je želja da prosečna penzija i dalje raste, ona je premašila 400 evra. Ovo je naše drugo obećanje, da i prosečna penzija bude na nivou 60 odsto prosečne zarade”, naveo je Damjanović.

O nameri Vlade da donese odluku o povećanju penzija ranije danas javnost je na društvenoj mreži X obavestio premijer Dritan Abazović.

Tagovi:
Pročitajte još: