Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Vreme je za prolećno čišćenje: Evo kako da lakše sredite i organizujete ormare

Garderoba

Sa dolaskom letnjih dana, skloni smo promenama.

Često promenimo frizuru, stil oblačenja, ali i samu odeću. Što znači da je vreme da se povade letnje stvari, a zimske odlože do sledeće godine.

Međutim, to uglavnom donsese nove probleme, jer mnogi muče muku sa prepunim ormarima koje nije baš tak jednostavno srediti.

Da biste olakšali sebi, pokušajte da primenite ovih nekoliko jednostavnih saveta. Za početak razmislite šta vam je cilj: da li sezonska garderoba, ili lakše pronalaženje odeće.

Sa druge strane, možda bi trebalo da promenite kupovne navike.

Počnite od ovih nekoliko stvari i ostanite usresređeni:

Isprobajte stvari
Nekada zaboravimo kako nam neki odevni predmet stoji, pa samo odlučimo da ga bacimo jer nam ne deluje naročito lepo na vešalici. Međutim, ukoliko tu stvar isprobate, moći ćete realnije da sagledate situaciju i dobro procenite da li bi trebalo da se odreknete tog komada.

Podelite odeću na kategorije
Iako je možda primamljivo izvući sve iz ormara, taj pristup će vas brže umoriti i dovesti do odluka zbog kojih ćete kasnije požaliti. Kako biste to izbegli, sortirajte jednu po jednu kategoriju odeće.

Postavite sebi ograničenja
Zadajte sebi cilj koliko odevnih predmeta želite da zadržite u svakoj kategoriji i toga se držite.

Očistite i ormar
Ostavite po strani svu odeću koju treba popraviti, hemijski očistiti ili oprati i upotrebite kesice za vakuumsko pakovanje za odeću van sezone. One mogu da stoje ispod kreveta ili na vrhu ormara, tako da ih možete zameniti kada se godišnja doba promene. Održavajte ih svežima tako što ćete, uz odeću ubaciti i kesicu sa mirisima.

Čuvajte svestrane komade

 Drugi način da saznate da li je neki komad odeće vredan prostora u ormaru jeste da se zapitate s čime ga možete nositi; ako sa njim ne možete da kreirate nekoliko autfita, koliko ćete ga često zapravo nositi? Čuvajte samo svestrane komade, a ostale izbacite iz ormara.

Preuzeto: 24sedam

Foto: Unsplash

Tagovi:
Pročitajte još: