Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Vršački Grožđebal privukao 150.000 posetilaca, najviše gostiju iz Rumunije

Vršac

Vršac je zahvaljujući privredno turističkoj manifestaciji Dani berbe grožđa, poznatijoj kao Grožđebal, tokom četiri dana posetilo oko 150.000 gostiju iz zemlje i inostranstva, izjavila je danas vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije tog grada Tatjana Palkovač.
Ona je Tanjugu kazala da je najviše gostiju u Vršac došlo iz Rumunije i da se procenjuje da ih je samo danas pristiglo oko 30.000.

“Ove godine jubilarni 65. Dani grožđa koji se održavaju od 14. do 17. septembra privukli su veliki broj posetilaca iz oko 50 zemalja, među kojima su najbrojniji naši susedi iz Rumunije koja je 10 kilometara udaljena od Vršca”, kazala je Palkovač.

Ona je naglasila da je Grožđebal veoma značajna manifestacija ne samo za grad Vršac, već za celu regiju koja, kako je dodala, živi i nada se većem prosperitetu kada je u pitanju turizam.

“Mi smo kao Turistička organizacija i grad Vršac tokom ovih dana pripremili veoma bogat program koji se sastojao iz raznih karnevala, izložbi, izbora za mis, organizovanih tura ‘Put vina’ , kao i obilazaka vinskih podruma, išli smo i do vršačkih planina, a u brojnim restoranima se služila lepa i bogata gastronomska ponuda. Od jutra do večeri bio je bogat programski sadržaj”, kazala je sagovornica Tanjuga.

Prema njenim rečima, ovogodišnja jubilarna manifestacija Dani berbe grožđa specifična je po tome što je TO Vršac u saradnji sa preduzećem Srbija voz uvela jedan dodatni povratak voza iz Vršca u 23.55 časova tokom sva četiri dana Grožđebala, kako bi ljudi mogli da isprate kompletan program i sve koncerte.

“U petak je bio koncert Tanje Savić, juče koncert Sergeja Ćetkovića i Tropiko Benda, a večeras na zatvaranju je koncert Zdravka Čolića za koji vlada veliko interesovanje”, kazala je direktorka TO Vršac.

Jubilarni 65. Grožđebal počeo je simbolično u četvrtak, 14. septembra popodne programom “U susret Grožđebalu” održanom na vidikovcu iznad grada, uz besplatno vino, kobasice i tamburaše, nakon čega je uveče održan i izbor za vinsku lepoticu.

Tokom petka i vikenda u Vršcu je bio organizovan bogat i raznovrstan kulturno umetnički program od koncerata, izložbi, dečijeg maskenbala, karnevala, a za odrasle posetioce su organizovane i ture “Put vina” na kojima su se obilazili vinski podrumi i degustirala vršačka vina.

Kompanija Srbija voz je u saradnji sa TO Vršac uvela dodatne polaske iz tog grada za Beograd tokom trajanja ove jedne od najstarijih manifesticija u zemlji, a svi putnici sa povratnom kartom za Beograd u 23.55 časova su imali 30 odsto popusta za turističku turu “Put vina” i umesto 1.500 dinara to iskustvo ih je koštalo 1.000 dinara.

Grožđebal se tradicionalno održava svake godine, trećeg vikenda septembra i traje četiri dana.

Tagovi:
Pročitajte još: