Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Vučić: Ove nedelje stiže ultrazvučni aparat u Zaječar, dobiće i digitalni mamograf

Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će ove nedelje stići ultrazvučni aparat u Zaječar, a do kraja ovog meseca ili u decembru digitalni mamograf.

Vučić je tokom obilaska novoizgrađenog stadiona ” Kraljevica” u Zaječaru, rekao da će, pored ultrazvučnog aparata, do kraja ovog meseca ili u decembru taj grad dobiti i digitalni mamograf, koji će, kako je rekao, biti od velikog značaja za žene i sve građane.

“I ostaje nam zdravstveni centar koji nam je od presudnog značaja, ali za to je potrebno bez opreme najmanje 40 miliona evra, značajno više nego za stadion”, rekao je Vučić.

O investicijama

Na pitanje šta se dešava sa industrijskom zonom u Zaječaru uz konstataciju novinara da nije došao nijedan investitor, Vučić je naveo da je aktuelna vlast uradila više puteva nego oni pre njega.

“Uradili smo prvo Zaječar-Negotin, radili smo prema Vratarnici i Knjaževcu sve što ovi koje volite nisu nikad uradili, to su najveće investicije, jer je reč o velikoj kilometraži i sve smo to uradili u prethodnom periodu”, rekao je Vučić.

Dodao je da su urađene dve škole u tom gradu i da će morati da se uradi srednjoškolski centar, ali da će za to biti potrebno mnogo novca.

“Biće više od dve milijarde, i to je 20 miliona evra, a nije nešto potpuno novo i atraktivno kao ovaj stadion”, rekao je on.

Kada je reč o investitorima, Vučić je naveo da daju sve od sebe da ih privuku, ali da vlast nikoga nije oterala iz Zaječara, i da su za njega, pored tog grada prioriteti i Sombor i Požarevac.

“Sve što smo radili i sve što radimo je u poslednjih nekoliko godina napravljeno, a ne pre toga. Za nas su Zaječar, Sombor i Požarevac prioriteti i sa svim investitorima prvo razgovaramo da ovde dođu”, rekao je Vučić.

Ulaganje u zdravstvo

Na pitanje o ulaganjima u zdravstvu, Vučić je rekao da nikada nije zadovoljan i da uvek može bolje i više, a istovremeno je istakao da je neophodno da se svaki projekat isprati do kraja.
“A ne da pošaljemo mamograf i da je potrebno nekoliko dana da ga neko uključi”, rekao je Vučić i dodao da se mora pokazati još veća briga o ljudima.

Vučić je kazao da će se još više ulagati u budućnosti i da će plate i penzije rasti i poručio da su životni standard i zaštita života građana najvažniji.

Vučić je ukazao i na važnost ravnomernog ulaganja i poručio da Beograd nije Srbija.

“Srbija su i Leskovac, Vranje, Kruševac, Kraljevo i sva druga mesta. Svi moraju da imaju stadione. Ako sve to mora da bude samo u Beogradu neka onda nađu nekog drugog”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije prokomentarisao je i izjavu ambasadora Japana Akira Imamura koji je rekao da je Srbija promenila svoje lice izgradnjom Beograda na vodi i dodao da svaki ozbiljan čovek to vidi.

“To su ljudi koji nisu nefer, koji vide sve. Pogledajte Zaječar, ovo niko nije verovao. Beograd na vodi je promenio lice grada, spuštamo grad na reke. Taj projekat je pokazao da gradimo i radimo ono što nismo ranije mogli. Beograd izgleda čudesno i tako mora da izgleda i Niš, Kragujevac, Zaječar i Novi Sad”, dodao je on.

Vučić je rekao da oni koji su najviše kritikovali Beograd na vodi, sada uživaju u njemu.

Tagovi:
Pročitajte još: