fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Vučić u Budimpešti, sastao se sa Viktorom Orbanom, Rumenom Radevim i Katalin Novak

Vučić i Orban

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je u poseti Budimpešti. Sastao se sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, a na poziv predsednice Mađarske Katalin Novak prisustvovao je večeri povodom Petog budimpeštanskog demografskog samita.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Budimpešti sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom.

“Sa iskrenim i pouzdanim prijateljem Srbije mađarskim premijerom Viktorom Orbanom na jednoj od najlepših terasa u Budimpešti, o aktuelnim temama, sastanku u Briselu, razvoju situacije na Kosovu i Metohiji, ali i o ambicioznim, zahtevnim i smelim planovima i partnerskim projektima kojima ćemo pomeriti granice zajedničke vizije ekonomskog napretka, saradnje i povezivanja naše dve zemlje”, napisao je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu “buducnostsrbijeav” uz fotografije susreta.

Vučić je večeras prisustvovao večeri povodom 5. Demografskog samita u Budimpešti.

“Na večeri povodom 5. Demografskog samita u Budimpešti sa predsednicom Mađarske Katalin Novak, predsednikom Bugarske Rumenom Radevim, potpredsednikom Tanzanije dr Filipom Isdor Mpangom i drugim zvanicama”, napisao je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

On je dodao da koliko god da je prvi deo dana bio izazovan i naporan, toliko se radovao susretima sa prijateljima, mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, predsednicom Katalin Novak i bugarskim predsednikom Radevim.
“Razgovarali smo o svim temama od značaja za naše zemlje, još čvršćem povezivanju i svestranijoj saradnji u godinama koje dolaze, jer sa prijateljima je sve mnogo lakše”, napisao je predsednik Srbije na Instagramu uz fotografije i video susreta u Budimpešti.

Tagovi:
Pročitajte još: