Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Vučić ugostio decu sa KiM: Hvala što ste danas ovde na godišnjicu strašnog pogroma srpskog stanovništva koji istom žestinom traje i danas

Vučić i deca sa KiM

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ugostio je učenike osnovnih škola sa Kosova i Metohije u Palati ”Srbija”. Oni su, u okviru obeležavanja 20 godina od pogroma Srba na Kosovu, došli u goste predsedniku Vučiću.

-Draga deco iz svih delova Kosova i Metohije, naše Srbije, dobrodošli. Hvala što ste danas ovde na 20. godišnjicu strašnog pogroma srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini, koji istom žestinom traje i danas 20 godina kasnije. Čak ni metode ne menjaju mnogo uz istu sladostrasnu podršku onih koji su ih podržavali bombama 1999. godine, samo malo uvijenije u neku drugu formu. Hvala vašim roditeljima, nastavnicima, volite Srbiju, znate da je to vaša zemlja, da imate samo jedan glavni grad, a to je Beograd i nadam se da ste imali vremena da zavolite i druge delove svoje srpske otadžbine. Hvala svima iz Metohije koji ste danas ovde posle terora koji se nad vašim starijima provodio samo nekoliko dana unazad, hvala svima iz Sirinićke župe, Kosovskog pomoravlja, centralnog Kosova i vama iz junačke Banjske koju pokušavaju da proglase nekakvim mestom zla, ne znajući koliko su patnje i zla naneli našem narodu i na severu KiM, rekao je predsednik Srbije obraćajući se deci sa KiM.

Decu je juče dočekao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Inače, oni su posetili tokom jučerašnjeg dana i beogradski zološki vrt. Neki od njih su prvi put u Beogradu.

Tagovi:
Pročitajte još: