Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Vulin: Sramotna izjava Petera Stana o Srebrenici

Vulin

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je sramotna izjava portparola Evropske komisije Petera Stana da je stav Evropske unije da se “ne može dovoditi u pitanje da je u Srebrenici počinjen genocid”.

– Evropska unija je od Srbije najpre tražila da Hagu izruči predsednika Miloševića i sve koji su vodili borbu protiv NATO agresije i to je bio uslov za članstvo u EU, sledeći zahtev je bio dopuštanje pljačkaške privatizacije, a onda da priznamo takozvano Kosovo, pa da uvedemo sankcije Ruskoj Federaciji i sada nam je Stano saopštio da ko ne prizna genocid u Srebrenici, neću moći u Evropsku uniju – poručio je Vulin, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Neće proći puno vremena, kako je istakao, ”a tražiće Evropska unija da rezoluciju koju sponzoriše Nemačka sa zemljom delom svog kolonijalnog carstva, uvedemo u svoj obrazovni i pravni sistem, a ako ne prihvatimo da učimo svoju decu da su sinovi zločinaca i ako ne sudimo onima koji se toj laži protive, nećemo moći u EU”.

– Uskoro će na sud i oni koji podsećaju da je EU slagala Srbiju da će Briselski sporazum biti sproveden, da će Dejtonski sporazum biti poštovan, a da će Euleks biti statusno neutralan i da će štiti i Srbe. Jedino što se ne može dovesti u pitanje je da Evropsku uniju vode lažovi, a genocida u Srebrenici nije bilo i Srbi nisu narod genocida, pa koliko god da pretite i kažnjavate – poručio je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin reagujući na izjavu portparola Evropske komisije Petera Stana.

Tagovi:
Pročitajte još: