Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Waze mape dobile novu funkciju koja će spasiti živote

Waze

Waze je jedna od najpopularnijih aplikacija za navigaciju, a poverenje miliona korisnika je stekla zahvaljujući brojnim korisnim informacijama koje nudi vozačima, od rupa na putu do kamera, a upravo je postala još korisnija i potencijalno spasonosna zahvaljujući novoj funkciji. Stigla su upozorenja o istoriji sudara (Crash history alerts).

Kako Waze ističe u svom blogu, svakog dana gotovo 3.700 ljudi izgubi život u saobraćajnim nesrećama širom planete, pa ne čudi da su upravo sudari osmi najveći uzročnik smrti u svetu. Korisnici ove aplikacije već mogu da prijave i vide sudare na mapi, pa ne samo da mogu imati uvid u razlog zastoja, već i mogu biti pravovremeno upozoreni kako bi prilagodili svoju vožnju uslovima na putu.

Nažalost, videti upozorenje o nesreći na putu znači da je u pitanju svršen čin, ali Waze sada ima odličnu ideju kako da smanji broj saobraćajnih nezgoda i potencijalno spasi živote. U pitanju je “Istorija sudara”, koristan dodatak zbog kog će vozači prilikom navigacije biti upozoreni da nailaze na mesto koje ima istoriju učestalih sudara.

Waze upozorenje o istoriji sudara animacija

Svi znamo za neka mesta koja su opasna, pa obraćamo malo više pažnje kada se približavamo, na primer, raskrsnici na kojoj se često dešavaju sudari. Međutim, problem nastaje kada drugi vozači ne znaju da je u pitanju problematična lokacija. Upravo tu nastupa nova funkcija, ali Waze ide i korak dalje, te će odlučivati da li da prikaže upozorenje na osnovu mešavine različitih informacija kao što su vrsta puta, istorijski podaci o sudarima, prijave korisnika i gustina saobraćaja.

Upozorenja o istoriji sudara su dostupna globalno i možete očekivati da ih vidite već tokom nekog narednog putovanja za koji vam je potrebna navigacija.

Tagovi:
Pročitajte još: