Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Xiaomi tek treba da objavi svoj najbolji telefon: Poznato kada stiže i kako će izgledati

Xiaomi

Jedan od najisčekivanijih telefona ove godine, Xiaomi 13 Ultra, dobio je zvaničan datum izlaska.

Kao što smo navikli od prethodnih Xiaomi Ultra modela, pored vrhunskih specifikacija nas sigurno očekuje sistem kamera koji će uzdrmati konkurenciju, koja ovaj put ima razloga da strepi, jer Xiaomi 13 Ultra stiže i u Evropu!

Specifikacije i izgled
Očekuje se da će najbolji telefon kompanije Xiaomi pokretati Snapdragon 8 Gen 2 čipset, koji je trenutno najbolji u ponudi, i koji se nalazi na većini flagship uređaja, među kojima su i već predstavljeni Xiaomi telefoni. Takođe, očekuje se da će kapacitet baterije iznositi 4.900 mAh, kao i da će se puniti snagom od 90 W žično, odnosno 50 W bežično. Dijagonala zakrivljenog AMOLED ekrana bi trebala da bude 6,7 inča, brzina osvežavanja 120 Hz, a razumno je očekivati da će rezolucija iznositi oko 1.440 x 3.200 piksela.

Šta je sa kamerama? Još uvek nije potvrđeno, ali očekuje se da će Xiaomi 13 Ultra na poleđini posedovati sistem četvorostrukih kamera, kao i da će sve biti rezolucije 50 MP. Glavna kamera će najverovatnije biti 1-inčni senzor, f/1.8 otvora blende, dok će kupcima od sekundarnih kamera na raspolaganju biti ultraširokougaoni modul, portretni telephoto senzor, kao i periskopska kamera.

Iako Xiaomi na promotivnim slikama pokušava da sakrije izgled novog telefona, bojimo se da u tome nisu uspeli, jer je poznati insajder OnLeaks ponovo došao u posed tačnog dizajna. Prema renderima koje možete da vidite u galeriji ispod, dimenzije Xiaomi 13 Ultra će iznositi 163,2 x 74,6 x 9,57 mm bez izbočine ostrva kamere, a ukoliko i nju računamo, debljina se povećava na 15,6 mm.

Cena
Naravno, treba sačekati zvanično predstavljanje kako bismo sa sigurnošću znali koliko Xiaomi traži za svoj Ultra model, ali prema procurelim informacijama, u Kini će biti potrebno izdvojiti 6.300 juana (oko 838 evra) za 8/256 GB, odnosno 6.800 juana (oko 905 evra) za 12/256 GB konfiguraciju.

Nažalost, jednostavna konverzija valuta nije pouzdana, jer je za Xiaomi 13 Pro, koji u Kini košta 5.800 juana (oko 770 evra), u Srbiji potrebno izdvojiti 154.999 dinara (oko 1325 evra).

Tagovi:
Pročitajte još: