fbpx
10°C
Clear sky

Za inovativna rešenja u zapošljavanju 550.000 evra

aktuelno - zaposlenje

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) potpisali su finansijski sporazum, koji bi trebalo da doprinese jačanju uloge jedinica lokalne samouprave u oblasti politike zapošljavanja i socijalnog preduzetništva, saopšteno je iz resornog Ministarstva i GIZ-a. U prvoj fazi obezbeđeno je 550.000 evra koje će kao bespovratna sredstva biti dodeljena za sprovođenje inovativnih rešenja u oblasti lokalne politike zapošljavanja. “Jačanje lokalne politike zapošljavanja jedna je od mera predviđenih Strategijom zapošljavanja u Srbiji za period od 2021. do 2026. godine”, podsetila je ministarka.

Info-centar popisa stanovništva radi od 15. septembra

Info-centar Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. počeo je sa radom 15. septembra 2022. godine. Pozivom Info-centra, na broj telefona 0800 444 005, građanima će se javljati operateri koji će davati potrebne informacije, kao i odgovore na sva pitanja koja se odnose na Popis 2022, saopštio je Republički zavod za statistiku. Pozivi ka Info-centru su besplatni i dostupni sa teritorije cele Srbije, iz fiksne mreže Telekoma Srbije i mobilnih mreža.

Bocan Harčenko: Podržaćemo ono što odgovara Srbiji

Rusija poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije, izjavio je danas ambasador te zemlje u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko. “Smatramo da je Autonomna Pokrajina Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije. Dosledno se zalažemo za rešavanje kosovskog pitanja međunarodno-pravnim putem, u dijalogu između Beograda i Prištine na osnovu temeljne rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244, bez nametanja rokova i modela spolja”, rekao je Bocan Harčenko.

Vučić čestitao jevrejsku Novu godinu: Srbija je prijatelj Jevreja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je jevrejsku Novu godinu Roš Hašana i poručio da će Srbija uvek biti iskren prijatelj jevrejskog naroda. „Povodom praznika Roš Hašana, želim našim jevrejskim prijateljima i njihovim porodicama srećnu Novu godinu sa nadom da ćemo zajedno održati i ojačati naše partnerstvo. Srbija jeste i uvek će biti iskren prijatelj vašeg naroda“, naveo je Vučić na Tviter nalogu.

Turistički forum Srbije od 26. do 28 septembra u Vrnjačkoj Banji

Povodom predstojećeg Turističkog foruma Srbije koji će se održati u Vrnjačkoj Banji od 26. do 28 septembra, predsednik opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović, sastao se sa Marijom Labović, direktorkom Turističke organizacije Srbije. „Tradicionalno, Turistička organizacija Srbije organizuje Turistički forum na kome učestvuje oko 300 učesnika, koji su zaposleni u lokalnim turističkim organizacijama u Srbiji. To je ujedno i način da obeležimo 27. septembar Svetski dan turizma. Pošto je Vrnjačka Banja kao turistička destinacija u samom vrhu po broju noćenja i dolasku turista, to je bio razlog i naše odluke da se ovde održi Turistički forum. Jer, mi imamo i dobru saradnju sa Turističkom organizacijom Vrnjačke Banje, sa opštinom, predsednikom opštine i njegovim saradnicima. Uspešan nastup možemo da napravimo samo u partnerstvu i to ćemo dalje činiti“, pojasnila je Marija Labović.

Tagovi:
Pročitajte još: