fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Za malu Anastasiju pešačili do Ostroga: Šest kolega Okružnog zatvora prešlo 400 kilometara za hrabru devojčicu

Policija

Pripadnici Okružnog zatvora iz Beograda uspešno su završili akciju skupljanja novca za lečenje Anastasije Zafirović (9) iz Beograda, koja pati od cerebralne paralize.

Šestorica pripadnika Službe za obezbeđenje Okružnog zatvora i Kazneno-popravnog zavoda u Pančevu završili su hodočašće do manastira Ostrog u Crnoj Gori, nakon devet dana i pređenih 400 kilometara.

Njihovo putovanje je krenulo od manastira Rakovica do manastira Svetog Vasilija Ostroškog.

 

– Pošao sam sa prijateljima na ovaj sveti put hodočašća. Idemo u ime naših porodica, sa verom u Boga, sa željom da pomognemo jednoj lepoj devojčici Anastasiji, našoj sugrađanki kojoj je potrebna pomoć. Ona ima devet godina i nadamo se da ćemo ovim našim hodočašćem uspeti da joj pomognemo. Želeli smo da učinimo dobro delo, humano. Prosto se poklopilo da baš Anastasija bude devojčica za koju ćemo ovo naše hodočašće da koračamo – rekao je komandir u Okružnom Zatvoru u Beogradu Miloš Marjanović pre podviga za “Forum info”.

Pripadnici Službe, Miloš Marjanović, Boris Ivanov, Milan Dinić, Predrag Zlatković, Aleksandar Milojević i Marko Mitić krenuli su na svoj put 23. marta.

Kako pomoći maloj Anastasiji

Anastasija je rođena 26. avgusta 2015. godine u Beogradu. Zbog komplikacija na porođaju, ostala je bez kiseonika u mozgu i prvi put zaplakala nakon 120 minuta, u inkubatoru. Zbog velikog oštećenja mozga uspostavljena joj je dijagnoza, cerebralna paraliza.

Od 6 meseci starosti ide na razne terapije. Anastasija je vesela i nasmejana devojčica i hrabro se bori sa svim preprekama. Ne može samostalno da sedi, puzi, navodi se na sajtu fondacije “Budi human”.

Anastasiji su potrebna sredstva za fizikalne tretmane, rehabilitaciju, tretmane matičnim ćelijama kao i za putne troškove i smeštaj kako u zemlji tako u inostranstvu.

Ovoj hrabroj devojčici možete pomoći uplatom novca na sledeći način:

SMS poruka: 963 na 3030
Uplata na dinarski račun: 160-6000000843926-68
Uplata na devizni račun: 160-6000000843971-30
IBAN: RS35160600000084397130
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Tagovi:
Pročitajte još: