fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Za mesec čistoće izdvojeno 15 miliona dinara

Akcija „Mesec čistoće“, koju u gradu i somborskim selima sprovodi JKP „Čistoća“, počela je 27. marta i trajaće do kraja aprila 2017. godine.

Za vreme trajanja akcije građani imaju mogućnost da iz domaćinstva iznesu sve ono što ne spada u kućno smeće.

Akciju su građani potpuno prihvatili u šta su se na terenu uverili gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i Miroslav Kovačić, član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicije.
„Ove nedelje započela je 47. akcija „Mesec čistoće“, za koju smo planirali 15 miliona dinara u nameri da grad i naseljena mesta budu uređeni. Od ponedeljka se krenulo u akciju čišćenja grada, a potom će se akcija realizovati i u selima. Ovo je tradicionalna akcija koja daje jako dobre rezultate, građani se odlično odazivaju i to će svakako doprineti čistoći i higijeni našeg grada“, kazala je gradonačelnica.
Golubović je najavila još jednu akciju koja se pre svega odnosi na čistoću sela i odnosi se na besplatno odvoženje leševa uginulih životinja iz naseljenih mesta.

„Dogovoreno je sa Veterinarskom ustanovom „Proteinka“ da odvoženje leševa uginulih životinja iz naseljenih mesta ubuduće bude besplatno.

Molimo građane da u ovakvim situacijama uvek zovu VU „Proteinka“ i da životinjski otpad ne odlažu na mesta gde to nije primereno“ apelovala je gradonačelnica.

Prema rečima direktora JKP „Čistoća“ u prva tri dana akcije pokupljeno je 1100 kubnih metara otpada.
„To je za 170 kubnih metara otpada više u odnosu na prethodnu godinu. S obzirom da godinama realizujemo ovu akciju, pokazatelji ukazuju na to da se iz godine u godinu sve veće količine smeća prikupljaju, ali smo mi kao preduzeće i tehnički i sa ljudstvom spremni da posao iznesemo do kraja i biće sve odrađeno prema planu“, kazao je Pajić.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Gradske uprave grada Sombora

Tagovi:
Pročitajte još: