Za sanaciju puta Bački Gračac – Kruščić izdvojeno 34 miliona dinara

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine je tokom oktobra sprovela pet konkursa, i to za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti komunalne hidrotehnike, saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, kulture i osnovnog obrazovanja i vaspitanja.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava je 371.227.618,30 dinara, a biće utrošena za sanaciju puteva u Irigu, Odžacima, Staroj Pazovi, Temerinu i Senti.

Za izgradnju vodovodne mreže, kanalizacije i sistema za prikupljanje otpadnih voda u Vrbasu, Šidu, Novom Kneževcu i Kovinu.

Za sanaciju saobraćajnica, njihovu rasvetu i izgradnju kolovoza u Kovinu, Kuli i Beloj Crkvi; dok će u Irigu biti izvedena druga faza rekonstrukcije rodne kuće Borislava Mihajlovića Mihiza. U Novom Sadu saobraćajne površine u okviru univerzitetskog kampusa i dogradnja dva sprata nad delom škole „Vasa Stajić“.
Temeljan nadzor realizacije odobrenih projekata najavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, rekavši da je neophodno skratiti vreme između reči i dela, i akcentujući potrebu da se zacrtani projekti realizuju brzo i efikasno, uz poštovanje rokova i planova. Predsednik Mirović je istakao da su danas potpisanim ugovorima obuhvaćene i neke opštine koje u prethodnom periodu nisu dobijale podršku za svoje projekte i koje su i zvanično bile kategorizovane kao manje ili nedovoljno razvijene, te izrazio očekivanje da će dobijanjem bespovratnih sredstava ove opštine dobiti pravi impuls za dalji razvoj. Predsednik Pokrajinske vlade je rekao i da je trajna obaveza i deo zaključaka zajedničke sednice republičke i pokrajinske vlade da takve opštine budu predmet pojačanog interesovanja, a najavio i posvećeno bavljenje još jednim zajednički definisanim prioritetom – zdravstvom. Za potrebe u oblasti zdravstva uskoro će biti objavljeni konkursi i od strane Uprave za kapitalna ulaganja APV, i od strane Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, najavio je predsednik Mirović.
Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević je rekao da je  uštedom i racionalizacijom rada opredeljeno 371 miliona dinara za projekte koje bi trebalo da doprinesu poboljšanju kvaliteta života i razvoj lokalnih sredina, i pozvao predsednike opština da sa svojim saradnicima dobro pripreme projekte koje će Uprava za kapitalna ulaganja objaviti početkom sledeće godine – navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu opštine Odžaci.