Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Za sport iz Opštine više od 116 miliona

Budžetom opštine Kula kojeg su odbornici Skupštine opštine usvojili pred kraj prošle godine sportu je namenjeno više od 116 miliona dinara, a imajući u vidu da je budžet projektovan na dve milijarde i 103 miliona, sportu je namenjemo više od 5 odsto opštinskog budžeta.

U sportskom budžetu za 2017. godinu najviše sredstava je planirano za ulaganje u sportske objekte. Tako je za izgradnju sportske hale u Sivcu planirano 61 milion i 20 hiljada dinara, za izgradnju Sportsko-rekreativnog centra u Kuli 26 miliona i 650 hiljada, za rekonstrukciju sportske hale u Crvenki milion i 200 hiljada, a za izradu projektne dokumentacije za Sportsko-rekreativni centar u Sivcu 600 hiljada dinara.

Kada su sportske aktivnosti u pitanju budžetom je za podršku lokalnim sportskim organizacijama, udruženjima i savezima planirano 15 miliona 830 hiljada dinara, za funkcionisanje lokalnih sportskih ustanova nepunih 7 miliona, a za održavanje sportske infrastrukture 4 miliona i 140 hiljada dinara.

Planirana sredstva za redovne aktivnosti su na prošlogodišnjem nivou, dok su značajna sredstva namenjena za ulaganja u sportske objekte, što je svakako dobro, jer bez dobrih uslova nema ni napretka u sportu.

Izvor: www.q-media.rs

Tagovi:
Pročitajte još: