fbpx
10°C
Clear sky

Za Svetlanu – Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić

prikuplja novčana sredstva za Svetlanu Mirković (1972).

Svetlani je 2016. godine dijagnostifikovan karcinom dojke, nakon čega joj je odstranjena leva dojka i jedanaest limfnih čvorova. Primila je osam hemioterapija i imala je dvadeset i šest zračenja. Nastavila je da pije lek Nolvadex, ali je nakon par meseci došlo do komplikacija, pa joj je prepisan novi lek, Arimidex. Na PET skeneru u januaru 2018. godine uočeno je par sitnih promena na plućima koje su okarakterisane kao metastaze.                                                                                             

Od tada počinje redovno praćenje pluća putem CT-a. Kontrole su česte i vrše se na svaka tri do četiri meseca. Činilo se da je sve u redu i da nema nikakvih promena.

Na poslednjoj kontroli u januaru 2020. godine, CT pluća je stacioniran, bez promena, ali MR abdomena pokazuje promene na jetri i okolnim koštanim strukturama i uvećane limfne čvorove.

Prepisana joj je terapija u obliku injekcija Falsodex, kao i lek koji se ne nalazi na pozitivnoj listi RFZO-a, a čija cena na mesecnom nivou prevazilazi porodična primanja. Porodica je uz pomoć sugrađana i prijatelja prikupila sredstva za par doza leka. Uplašeni i zabrinuti za Svetlanino zdravlje i život, resili su da pokušaju sa nastavkom lečenja u inostranstvu.

Zahvaljujući donacijama Svetlana je uspela da ode u Beč na kliniku i uradi dijagnostiku u okviru koje je rađena i nova biopsija tumora.

Genetska analiza tumora je pokazala da Svetlana ima mutacije gena, što znači da ima karcinom koji je hormonski rezistentan, odnosno ne reaguje na antihormonsku terapiju iako je njen tumor po svojoj histološkoj strukturi jako hormonski pozitivan.

To je ujedno i razlog zašto nije reagovala na terapiju koju je dobijala u Srbiji i zašto se karcinom proširio. Pored već postojecih metastaza na plućima, potvrđene su metastaze na jetri, po jedna na kičmi, bubrezima, jajnicima. Odličan lekarski tim je Svetlani prepisao četiri hemioterapije i odgovarajuće propratne terapije.

Da Svetlana dobije životnu bitku! Budimo humani!

Pomozimo Svetlani!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 788 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human788 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000043015-14

Uplatom na devizni račun: 160600000004304715
IBAN: RS35160600000004304715
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Preuzeto: budihuman.rs

Tagovi:
Pročitajte još: