Žak Junior bez poraza do titule jesenjeg prvaka

Futsaleri somborskog Žak Juniora pobedom od 6:5, na gostovanju u Bajmoku, protiv domaćih Letećih Bajmočana, osvojili su titulu jesenjeg prvaka Futsal lige Vojvodine Zapad. Somborci su superiorno okončali prvi deo sezone, jer su nanizali seriju od devet pobeda, u isto toliko odigranih kola, pa će kao neporažena ekipa, sa šest bodova prednosti nad ekipom Leteći Holanđani iz Vrbasa, dočekati nastavak takmičenja, koje je zakazano za poslednji vikend fabruara naredne godine.
Učinak Somboraca je najblaže rečeno sjajan, jer pored maksimalnog bodovnog učinka, izabranici trenera Milana Gagrčina, postigli su 67 a primili 32 pogotka.
Nema sumnje da je ekipa selektirana od vrhunskih igrača malog fudbala, ali i kao ličnosti koje su u svakom pogledu primerne i psihološki veoma stabilne, što potvrđuje činjenica da su u nekoliko navrata uspevali da susret vrate u pobedničke vode.
Nešto slično se desilo u poslednjem kolu, na gostovanju u Bajmoku, gde je
domaćin u sedmom minutu drugog dela poveo sa 4:3 i činilo se da je na pomolu prvi ovosezonski poraz somborskog kluba, ali karakteristika dobrih igrača je da pružaju najviše kada je najpotrebnije, pa je Vujin uspeo da izjednači u 31. minutu na 4:4, a Radmanović je svojim trećim pogotkom na utakmici, dva minuta kasnije, doveo ŽAK Junior u vođstvo od 5:4. Tačku na slovo “I” postavio je Bojić tri minuta pre kraja utakmice. Domaćin je u poslednjim trenucima uspeo da ublaži poraz na konačnih 5:6.

Leteći Bajmočani – Žak Junior 5:6 (3:3)

Strelci: Cvetković 2, Stojanović 2, Marinković (Leteći Bajmočani). Radmanović 3,
Vukelić, Vujin, Bojić (Žak Junior)
Žuti kartoni: Cvetković, Stojanović (Leteći Bajmočani). Bojić, Vujin (Žak Junior)
Leteći Bajmočani: Lebović, Z. Maravić, Marinković, Cvetković, Stojanović,
Banjanin, Suknović, P. Maravić, Ljubojčić, Lazić
Žak Junior: Molnar, Radmanović, Vujin, Bojić, Vuković, Bogunović, Vukelić,
Vidaković