fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Zaključajte sve od jednom: WhatsApp dobija novu veoma korisnu funkciju

WhatsApp

WhatsApp radi na novoj funkciji koja će korisnicima dati mogućnost da zaključavaju četove na povezanim uređajima. Trenutno, ako jedan čet zaključate na telefonu, isti će ostati nezaključan na kompjuteru ili tabletu.

Nova WhatsApp funkcija će automatski zaključavati čet na svim povezanim uređajima, kada ga jednom zaključate na glavnom uređaju.

WhatsApp korisnicima omogućava da zaključaju pojedinačne razgovore pomoću lozinke ili biometrijskim putem (otisak prsta, prepoznavanje lica). To korisnicima daje dodatnu bezbednost i sprečava druge da otvore zaključana ćaskanja, ako pristupe vašem telefonu. Međutim, funkcija zaključavanja četova radi samo na mobilnom uređaju, a ne na povezanim uređajima.

Neko od predstojećih ažuriranje će sinhronizovati zaključavanja prepiski na mobilnim uređajima, računarima i tabletima povezanim sa WhatsApp nalogom korisnika. Dakle, ako neki čet zaključate na telefonu, on će automatski biti zaključan i na računaru, pa ćete da biste ga otključali, morati da unesete šifru.

Nova funkcija sprečava neovlašćeni pristup zaključanim četovima sa povezanih uređaja i obezbeđuje da vaša privatna WhatsApp prepiska ostane privatni i kada joj pristupate sa drugih uređaja.

Funkcija sinhronizacije zaključavanja četova primećena je u najnovijoj beta verziji WhatsApp aplikacije za Android, javio je sajt WABetaInfo. Ona je još uvek u razvoju i još uvek nije javno dostupna, ali bi verovatno uskoro mogla da bude predstavljena korisnicima.

Tagovi:
Pročitajte još: