Zamena cevi u Karađorđevoj ulici u Apatinu

U toku je zamena cevi u Karađorđevoj ulici u Apatinu. U pitanju je investicija je vredna oko 2 miliona dinara, a sredstva su izdvojena iz mesnog samodoprinosa.

– Nisu u pitanju cementno-azbestne cevi, već cevi koje se nalaze ispod asfaltnog dela puta i prave probleme prilikom kvarova, jer u tim situacijama mora da se kopa asfalt, te smo rešili da, u što je moguće kraćem roku, ovo završimo , na zadovoljstvo svih koji žive u ovoj ulici. Za svega dva dana već je urađeno pola posla, a nakon završetka ovih radova, ostaje nam podbušivanje koje ćemo raditi za neparnu stranu Karađorđeve ulice.

Dužan sam da obavestim javnost da kuće na neparnoj strani Karađorđeve ne dobijaju vodu iz svoje ulice već sa dela bašta između ulica 29. novembra i Karađorđeve. U pitanju je vodovod od pocinkovanih cevi, što nije najbolje rešenje, a koje je napravljeno još 70-tih godina.  Sad je idealna prilika da neparni deo Karađorđeve ulice priključimo na vodovod u ulici, što će biti mnogo bolje rešenje i za građane koji ovde žive, a i za JKP ,,Naš dom” kome će sve biti na dohvat ruke prilikom eventualnih kvarova, izjavio je Jevto Milojević, pomoćnik predsednika opštine Apatin za investicije.

Milojević je najavio da će Graditelj NS u nedelju započeti i podbušivanje u ulici Dimitrija Tucovića prema Petefi Šandora, čime bi infrastrukturni deo bio praktično okončan., ali i dodao da je je u gradu ostalo još nekoliko problematičnih lokacija.

– Prvo, imamo problem u Jezerskoj ulici, a koji datira odavno. Kuće 52, 54 i 56 su bukvalno potopljene prilikom obilnih padavina u proteklom periodu. Mali promer cevi i loša pozicija na kojoj se nalaze pomenute kuće doprineli su  svemu tome. Sutra izlazimo na teren i prvo što moramo uraditi je projekat, da bismo i taj deo, nadam se uskoro, doveli u red. Postoje još dve problematične lokacije, jedna u ulici Vlade Ćetkovića i jedna kod Sonćanske. Obe lokacije imaju problem vezano za atmosfersku kanalizaciju. Nakon što i te lokacije sredimo tokom iduće godine, tek onda ćemo moći biti zadovoljni u potpunosti. U ime lokalne samouprave se izvinjavam ljudima koji žive na pomenutim lokacijama i iskreno se nadam da ću već iduće godine sa zadovoljstvom moći reći da smo i taj deo završili, kaže Milojević

Pomoćnik predsednika opštine za investicije iskoristio je priliku da pohvali Graditelj NS, a koji je, prema njegovim rečima, izuzetno pouzdana i odgovorna firma, koja u Apatinu radi već godinama. Šef gradilišta pomenute firme, Zoran Perak, za 025info web portal je istakao da su radovi u Karađorđevoj ulici, građevinski gledano, jednostavan zahvat, a koji rešava probleme stanovnika ove ulice u ozbiljnoj meri.

– Iskop teče po planu. U veoma kratkom roku očekujemo prespajanje korisnika na novu mrežu. Podbušivanje će biti malo duži zahvat u odnosu na iskop, ali će trajno rešiti problem ljudi koji žive na neparnoj strani ulice, zaključio je Perak.

Izvor: 025info.rs i kula.rs