Zastava NTV – Novo vojno terensko vozilo izvozni adut namenske industrije Srbije

Novo vojno terensko vozilo Zastava NTV proizvedeno u saradnji sa Vojno-tehničkim institutom, pokazalo je izuzetne manevarske sposobnosti na svim ispitnim vožnjama zahtevnih terena širom Srbije.

Kako pišu današnje Večernje novosti, konstruktori i test vozači tvrde da ovo vozilo pokazuje bolje dinamičke karakteristike od konkurentskih modela u svetu.

Vozilo je proizvedeno u bivšoj Zastavinoj fabrici kamiona, Zastava TERVO, u dve varijante: kao kombi sa produženom kabinom za prevoz osam vojnika i sa kratkom kabinom, za transport oružja i materijala do 1,4 tone. Obe verzije su predviđene za vuču tereta do 1,7 tona.

U kostrukcionom smislu, izabrane su komponente i glavni podsistemi renomiranih svetskih proizvođača najviše klase, a ostalo su uradili naši inženjeri, stručnjaci i radnici u preduzeću Zastava TERVO – rekao je na promociji i test vožnji u maju v.d. pomoćnika ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović.

Stručnjaci već sada tvrde da je reč o ozbiljnom izvoznom adutu namenske industrije Srbije, iako je ostalo još 5.000 kilometara do završetka testiranja.

Foto: Ministarstvo odbrane republike Srbije

Preuzeto: eKapija