Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Zašto je Izrael napao Isfahan? Ovaj grad je važan centar!

Napad

Bivši pomoćnik američkog državnog sekretara Mark Kimit je za BBC News govorio o značaju Isfahana i zašto ga je Izrael izabrao za mesto napada.

„Isfahan je zaista centar iranskog nuklearnog programa u smislu obuke, istraživanja i, neki bi rekli, razvoja iranskih nuklearnih sposobnosti. Dakle, verovatno bi tu pogodio Izrael, jer najveći strah Izraelaca nije raketni napad danas, već nuklearni kapacitet sutra“, rekao je on.

Nuklearna postrojenja u Isfahanu su bezbedna, kaže iranska državna televizija

Iranski državni emiter IRIB citira “pouzdane izvore” koji kaže da su nuklearna postrojenja u Isfahanu “potpuno bezbedna”.
Podsećamo, Izrael je u ranim jutarnjim časovima izveo napad na Iran, ispalivši projektile prema toj državi, javljaju svetski mediji. Američki zvaničnici za CBS News potvrdili su da je jedan projektil pogodio teritoriju Irana, dok BBC izveštava o tome. Prema informacijama AP-a, iranski mediji su izvestili o otkazivanju letova iznad nekoliko gradova. Napadnuti su ciljevi u blizini grada Isfahana, gde se nalaze nuklearna postrojenja. Prema izveštaju agencije IRNA, aktivirani su sistemi protivvazdušne odbrane iranske vojske. Eksplozije koje su se čule rezultat su dejstva protivvazdušne odbrane po nekoliko mini-dronova koji su bili ispaljeni. Iranska država je bila u stanju uzbune još od najava Izraela da će odgovoriti na iranske napade koji su se desili u subotu uveče.

Tagovi:
Pročitajte još: