fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Zašto noću moraju da budu zatvorena vrata kupatila i još nekoliko najvažnijih vastu principa

Kupatilo

Feng šui je već dugo prisutan kod nas i mnogi su čuli za ovu kinesku veštinu uređenja prostora. A da li se upoznati sa vastu principima?

U pitanju je doktrina o organizovanju prostora u skladu sa energijom Sunca i planeta. Ovo je indijski sistem kućne dekoracije koji uključuje određena pravila koja mogu poboljšati energiju u domu, doneti bogatstvo i prosperitet.

Vastu stručnjaci veruju da dom predstavlja živo biće, čija prava životna energija zahteva pažnju, ljubav i kreativnost. Baš poput feng šuija, indijski Vastu ima određena pravila koja treba slediti kako bi se postigla harmonija, omogućili prosperitet i priliv novca i bogatstva.

Tako je razlog zbog kojeg treba uvek zatvarati vrata kupatila pre spavanja povezan s ovim principima.

Evo nekoliko važnih vastu smernica:

Metla i dragocenosti

Ne postavljajte metlu pored nameštaja ili prostora gde držite dragocenosti, jer to može simbolizovati loše finansije.

Lekovi u kuhinji

Lekovi ne bi trebalo da se čuvaju u kuhinji prema vastu principima, jer se veruje da to može izazvati nevolje i nesreću. Preporučuje se čuvanje lekova u drugim sobama, poput spavaće ili dnevne sobe.

Biljke sa bodljama

Izbegavajte držanje biljaka sa bodljama u domu, jer to može privući nepovoljne događaje prema vastuu.

Čistoća zidova

Prljavi zidovi i nasumične linije na zidovima prema vastuu mogu izazvati finansijske dugove i sprečiti energiju novca. Preporučuje se održavanje čistoće zidova.

Severoistočni deo doma

Ovaj deo doma treba uvek da bude uredan kako bi energija bogatstva mogla ući u dom.

Slike na zidovima

Izbegavajte postavljanje slika na zidove južnog dela kuće koje prikazuju vodu, borbu životinja, lovačke scene i druge nepoželjne motive prema vastu principima.

Prostran ulaz

Ulaz u kuću treba da bude prostran, otvoren i slobodan kako bi energija nesmetano ulazila i izlazila.

Vrata kupatila

Prema indijskom feng šuiju, ostavljanje vrata kupatila otvorenim može izazvati finansijske poteškoće. Simbolično, ako vrata ostanu otvorena, veruje se da novac “klizi niz prste”. Takođe, poklopac wc šolje u kupatilu treba da je spušten prema ovim principima.

Praktikovanje ovih smernica može, prema verovanju, unaprediti energiju u domu i doprineti boljem toku finansija, piše Jutarnji.hr.

Tagovi:
Pročitajte još: