Završavaju se radovi na školi Nikola Vukičević

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović sa saradnicima, posetila je Osnovnu školu „Nikola Vukićević“ u kojoj su u toku radovi na sanaciji zgrade u okviru projekta  energetske efikasnosti.  Gradonačelnica se na licu mesta se uverila da su radovi pri samom kraju, ostale su, kako je direktor škole Đuro Bulović kazao, sitne popravke i presvlačenje sportskog terena tartanom.

U okviru projekta energetske efikasnosti u OŠ „Nikola Vukićević“  drvena stolarija je zamenjena PVC stolarijom, sanirani su podovi u učionicama u starom delu zgrade i zamenjeni podovi u novom delu zgrade. Saniran je i krov, u dvorištu su postavljene behaton ploče, a sportski teren je asfaltiran i još je potrebno da se presvuče tartanom.

Realizaciju projekta finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, a sufinansijer je lokalna samouprava.

Za projekat sanacije OŠ „Nikola Vukićević“ Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade RS opredelila je 17.385.482,40 dinara.

Radovi na sanaciji škole, dvorišta i sportskog terena počeli su 20. marta 2017. godine, a izvođač je novosadsko preduzeće „GAT“ d.o.o. koje bi trebalo da ih okonča u narednih 15-ak dana.

Direktor Bulović je gradonačelnici Sombora i njenim saradnicima, glavnom urbanisti grada Sombora Milanu Stojkovu i Branislavu Svorcanu, pomoćniku za kulturu i informisanje, govorio i o novim projektima – navodi se u dopisu Poslova informisanja i odnosa sa javnošću Gradske uprave grada Sombora.