Prirodni preparati za negu kose

Kvalitetni preparati za negu kose ponekad koštaju više nego što smo u mogućnosti da priuštimo sebi, ali uvek postoje zdravi preparati koji možete naći po povoljnim cenama. Nemojte da vam novac bude IZGOVOR.

Novac vrlo često ume da bude problem prilikom nege kose, naročito one duge ili farbane.

Kokosovo ulje


Ovaj proizvod zaista jeste ono što ste barem jednom do sada čuli ili pročitali – supermoćan saveznik, i to ne samo za negu kose, već i za negu kože, skidanje šminke, i mršavljenje! Ako ga do sada niste imali u svojoj kući, pravo je vreme da kupite jedan za svoj neseser, i još jedan za kuhinju, jer je kokosovo ulje zaista fenomenalna namirnica koja će vam uštedeti novac, i učiniti vas lepšom i zadovoljnijom! Jednostavno ga nanesite

Maslinovo ulje

Njega možete stavljati na celu kosu, samo na koren kose ili samo na krajeve kose, zavisno od potrebe ili problema koji imate. Lagana masaža korena kose omogućava da ulje prodre duboko u koren dlake, a to pomaže da koža zadrži vlagu i poboljšava cirkulaciju krvi. Dobra crkulacija ujedno sprečava i opadanje kose. Utrljavanje ulja na krajeve kose pomaže u obnavljanju oštećenih i ispucalih vrhova kose.

Limun


Efikasno sredstvo u borbi protiv peruti, a rešenje leži upravo u vašem frižideru. Iscedite jedan limun i pomešati ga sa malo maslinovog ulja, zatim smesu utrljajte u koren kose. Limunska kiselina treba da eliminiše perut, dok ulje čuva kožu glave. Takođe, pokušajte da smanjite nivo stresa i poboljšate ishranu, jer su to upravo pravi faktora za nastajanje peruti.

Piše: Vanja