Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Zemljište koje je dobijeno u zakup po osnovu stočarsta treba koristiti u skladu sa pravilnikom

Odeljenje poljoprivrede i zaštite životne sredine Gradske uprave grada Sombora izdalo je Saopštenje za poljoprivredne proizvođače koji su ostvarili pravo prečeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini po osnovu stočarstva.

Prema ovom Saopštenju, zakupac poljoprivrednog zemljišta po osnovu stočarstva zemljište treba da se koristi za proizvodnju hrane u skladu sa spiskom poljoprivrednih kultura koje se koriste za ishranu domaćih životinja.

Svi poljoprivredni proizvođači koji su ostvarili pravo prečeg zakupa na poljoprivrednom zemljištu u svojini Republike Srbije, dužni su da se ponašaju u skladu sa Pravilnikom o uslovima i postupku davanja u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

Ukoliko zakupac ne koristi zemljište u skladu sa propisanim pravilnikom, ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta prestaće da važi zaključno sa istekom agroekonomske godine u kojoj je utvrđena nepravilnost, a poljoprivrednom gazdinstvu zakupca utvrdiće se pasivan status.

Originalno obaveštenje u čijem sastavu je i tabela poljoprivrednih kultura za ishranu životinja po vrstama domaćih životinja pogledajte ovde.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

Tagovi:
Pročitajte još: