fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Zimska služba spremna za sezonu 2016/2017. godine

Gradsko veće je dalo saglasnost JP „Direkciji za izgradnju grada Sombora“ da ugovor o održavanju opštinskih puteva i ulica u Gradu Somboru zaključi sa JKP „Zelenilo“. Sastavni deo ugovora „Direkcije“ i „Zelenila“ su i ugovori o poslovno – tehničkoj saradnji o održavanju opštinskih puteva i gradskih ulica u zimskom periodu 2016/2017. godine, koje je JKP „Zelenilo“ zaključilo sa JKP „Čistoća“ i JKP „Vodokanal“.

Gradsko veće je saglasnost na ugovore dalo na  31. sednici, održanoj 14. novembra,  kada je usvojen  i plan rada zimske službe.

Pregled mehanizacije i dogovor poslovnih partnera  na održavanju opštinskih puteva i ulica u Gradu obavljen je ovih dana, a jednom od sastanaka prisustvovao je Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice Sombora.

Prema rečima Ratkovića,  u predstojećem zimskom periodu održavaće se 12  opštinskih puteva u ukupnoj dužini od 85 kilometara, a  putevi bi trebalo da budu očišćeni i prohodni u roku od osam sati od početka intervencije.

U gradu će se čistiti ukupno 60 ulica i to u  prvom prioritetu  35 gradskih ulica  (glavne saobraćajnice), a  njihova ukupna dužina je  27 kilometara. U drugom prioritetu je 25 ulica i njihova ukupna dužina iznosi 10,5 kilometara – navodi se u saopštenju   Poslova informisanja i odnosa sa javnošću Gradske uprave grada Sombora.

Tagovi:
Pročitajte još: