Zimska služba spremna za sve zimske izazove

Zimska služba, spremna je za prve intervencije na putevima i gradskim ulicama u Somboru, rečeno je prilikom smotre opreme i tehnike na punktu službe na Bezdanskom putu, na rasadniku „Acel„ JKP „Zelenilo“ Sombor.

Smotri su, pored gradonačelnice grada Sombora Dušanke Golubović, prisustvovali predstavnici Policijske uprave Sombor i predstavnici javnih komunalnih preduzeća „Zelenilo“, „Čistoća“, „Prostor“  i „Vodokanal“, koji su, kao i prethodnih godina, uključeni u aktivnosti zimske službe.

Gradonačelnica je izrazila zadovoljstvo viđenom opremom i tehnikom na smotri, ali i očekivanja, da će i ove godine služba reagovati pravovremeno, te da će svi biti u pripravnosti. ”U skladu sa zakonom, obavili smo i ove godine smotru zimske službe i konstatovali da, možda i više nego prethodnih godina, ove godine raspolažemo sa potrebnim zalihama soli i potrebnom mehanizacijom,  koja je u stanju da odgovori na sve izazove koje zima sa sobom nosi”, izjavila je Golubović.

Gradska uprava je u saradnji sa komunalnim preduzećima, učinila sve da se i ovogodišnja zimska sezona dočeka što spremnije, a po rečima v.d. direktora JKP “Zelenilo”, Momira Miokovića, nabavljeno je 250 tona soli, a još 100 tona se očekuje u toku naredne dve nedelje, što je i više nego dovoljno za rad zimske službe. ”Mehanizacija je spremna, oprema je montirana, a trenutno na lageru imamo 250 tona soli. U narednih nedelju do dve dana očekujemo još sto tona, što znači ukupno 350 tona i mislim da je to sasvim dovoljno za sezonu. Ono što je veoma važno istaći, jeste da je JKP “Zelenilo” učestvovalo na konkursu pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, gde smo dobili 3,6 miliona dinara za kupovinu traktora sa snežnim plugom. Očekujemo da će se javna nabavka završiti u narednih četrdesetak dana, te će pomenuti traktor biti stavljen u punu upotrebu”, istakao je Mioković.

Po rečima direktora JKP “Prostor”, koje je nosilac poslova vezanih za održavanje puteva po naseljenim mestima, Gorana Nonkovića, posebna novina jeste da će zimska služba raditi na održavanju puteva i u naseljenim mestima grada Sombora:” Zimska služba će raditi i u naseljenim mestima, to smo uvrstili u sistemski rad zimske službe, vezano i za so i za preventivu, odnosno permanenciju i gorivo”, naglasio je Nonković.

Služba će i ove godine održavati puteve po prioritetima, odnosno opštinske puteve i ulice u gradu, a u zavisnosti od potrebe, biće čišćeni i putevi koji nisu u prioritetima.

Nakon što je na licu mesta izvršena provera vozila i opreme, predstavnici nadležnih institucija su konstatovali da se ovogodišnja zimska sezona dočekuje spremno.