Znanje u Srbiji ima prednost: Vučić najavio veća ulaganja u obrazovanje

“Imamo još mnogo da radimo”

Ministar prosvete Mladen Šarčević imaće danas niz sastanaka u Parizu, koji su veoma značajni za dalje unapređenje sistema obrazovanja u Srbiji, preneo je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je novinarima u Parizu, nakon obraćanja na 40. Generalnoj konferenciji Uneska, istakao da su izmene kroz dualno obrazovanje jedan od razloga za napredak ekonomije u Srbiji, pogotovo od ove školske godine, te da su zbog toga u Srbiju došle i najmoćnije nemačke kompanije u zemlju.

Imamo još mnogo da radimo. Platforma Uneska je značajna za nas. Šarčević će danas imati pet bilateralnih susreta sa predstavnicima pet zemalja, što je važno – rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da ulaganja u obrazovanje u budućnosti moraju da budu još veća, ali i primetio da to ne znači da bi svaki put trebalo da se govori samo o povećanju plata, koje su svakako 30 odsto veće danas nego 2014. godine.

Aleksandar Vučić

Foto: Printscreen/Pink

– Ne mislim da je to dovoljno, ali ne mislim da to treba da bude jedina tema. Treba i da unapređujemo nastavni kadar, uz, naravno, zahvalnost onima koji danas uče decu, jer moramo da se prilagođavamo onome što se zbiva u svetu – rekao je Vučić.

Moramo da pokažemo da je znanje ono u čemu Srbija ima komparativnu prednost, zaključio je predsednik.

Preuzeto: Srbija Danas