Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Zona sukoba: Ovo je prostorija u kući gde se ljudi najviše svađaju

Mladi par

Suprotno uobičajenom verovanju, parovi se zapravo najmanje svađaju ispred kupatila, oko pitanja ko će prvi ući u njega. Samo sedam posto parova priznaje da se svađa zbog tog razloga. Umesto toga, istraživanje je pokazalo da je prostorija koja izaziva najviše sukoba među članovima domaćinstva – kuhinja. Čak 15 odsto ispitanika je navelo da im kuhinja stvara probleme sa porodicom ili ukućanima, prenosi Express.

Dok se kuhinja može pokazati kao žarište sukoba, dnevna soba je izgleda oaza mira i opuštanja za većinu ljudi. Čak 65 odsto ispitanika je izabralo dnevnu sobu kao svoje omiljeno mesto za druženje sa ljudima. Više od polovine ispitanih (54 odsto) veruje da je dnevna soba najbolje mesto za opuštanje, dok samo četiri odsto njih preferira kuhinju u tu svrhu.

Ovo istraživanje ukazuje na značajnu ulogu koju prostorije u kući igraju u stvaranju harmonične atmosfere i smanjenju stresa. Možda bi pažljivo osmišljen raspored i dekoracija mogli pomoći u smanjenju tenzija u porodičnim odnosima i omogućiti svakom članu domaćinstva da pronađe svoj kutak za opuštanje i mir.

Tagovi:
Pročitajte još: