Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Žuti meteo alarm: Na Kopaoniku 10 centimetara snega, RHMZ upozorava na olujni vetar, mećavu i snežne nanose

Kopaonik

U celoj zemlji na snazi je žuti meteo alarm. Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da će u Srbiji duvati jak severozapadni vetar sa udarima olujne jačine od 60 do 85 kilometara na čas, što će u planinskim predelima usloviti mećavu i lokalno stvaranje snežnih nanosa. Sneg je na Kopaoniku dostigao visinu od 10 centimetara.

Sneg, koji od juče posle podne pada na Kopaoniku, dostigao je visinu od 10 centimetara, a duva jak vetar brzinom od 12 do 16 metara u sekundi, što je oko 50 kilometara na sat. Vidljivost na ovoj planini je 800 metara.

Prethodne noći sneg je padao na području Zlatiborskog okruga, a tokom noći zabeleli su se putevi na Zlatiboru, Zlataru i na prevoju Jabuka, preko koga prolazi put ka Crnoj Gori i na kome se nalazi istoimeni granični prelaz.

Sneg koji je protekle noći padao na teritoriji opštine Ivanjica, nije izazvao veće probleme u saobraćaju.

RHMZ je upozorio da se na planinama istočne i jugoistočne Srbije očekuje od 10 do 20 centimetara snega, dok će u ostalim planinskim delovima zemlje snega biti manje. Krajem dana i tokom noći padavine će prestati, a vetar oslabiti.

U celoj zemlji na snazi je žuti meteo alarm, što znači da vreme može biti opasno.

U Srbiji će sutra, prema prognozi RHMZ-a, ujutro na severozapadu Vojvodine, istoku i jugoistoku biti umereno do potpuno oblačno, a u ostalim krajevima pretežno vedro.

Prvog dana vikenda u Srbiji mestimično pada slaba kiša.

Tagovi:
Pročitajte još: