Zvanično otvoren novi pogon Seveplanta

Kompanija Seveplant d.o.o koja posluje u okviru holandske kompanije „Verbeek“, najvećeg proizvođača sadnog materijala u Evropi i trećeg po veličini i broju proizvedenih sadnica u svetu, danas je i zvanično otvorila novi pogon u industrijskoj zoni u Kuli.

Trenutno, ova kompanija u kulskoj opštini proizvodi 5 miliona sadnica vrhunskog kvaliteta na 160 hektara i u njoj radi 54 radnika na neodređeno vreme, kao i stotinak sezonskih radnika. Za četiri godine uspešnog poslovanja, pet puta je uvećana proizvodnja.

Svečanom otvaranju novog objekta osim rukovodstva firme i svih zaposlenih prisustvovali su i ambasador Kraljevine Holandije u Srbiji Henk Van Bel Dol, vlasnik Kompanije Verbeek iz Holandije Adri Verbek, Velibor Milojičić-predsednik opštine Kula, Nikola Žeželj-direktor Razvojne agencije Vojvodine, Zoran Bulatović-predsednik Privredne komore u Somboru i drugi, brojni poslovni partneri sa kojima kompanija Seveplant d.o.o sarađuje. Tom prilikom je predsednik Milojičić uručio upotrebnu dozvolu za novoizgrađeni objekat gospodinu Verbeku.

Nakon svečanog presecanja vrpce objekat je osveštao sivački sveštenik Stojan Marić.

Takođe, ovim povodom, organizovan je obilazak  zemljišta na kojem se proizvodi sadni materijal, a u samom objektu je za sve goste priređen koktel i posluženje uz muziku.

„Seveplantov“ objekat je prvi novoizgrađeni objekat u industrijskoj zoni koji je počeo da radi, a kako su najavili čelnici iz kompanije, na istoj lokaciji u planu je izgradnja  još jednog pogona, što znači da ovde uz proširenje proizvodnje planiraju i novo zapošljavanje.

Izvor: kula.rs