157. Sednica Gradskog veća grada Sombora

Na 157. sednici Gradskog veća Grada Sombora, kojom je predsedavala gradonačelnica Dušanka Golubović,  članovi Veća raspravljali su o 19 tačaka dnevnog reda.

Većnici su jednoglasno usvojili predlog Strategije bezbednosti saobraćaja na putevima Grada Sombora za period 2018-2022 i Akcionog plana za realizaciju Strategije bezbednosti saobraćaja. Usvajanjem ove Strategije, uspostaviće se sistem bezbednosti saobraćaja koji će obezbediti kontinuirano smanjenje broja i posledica saobraćajnih nezgoda. O Strategiji bezbednosti saobraćaja konačnu odluku doneće odbornici na sledećoj sednici Skupštine, kao i o predlogu prvih izmena i dopuna Pravilnika o finansiranju i sufinansiranju programa/projekata udruženja koji su od javnog interesa za Grad Sombor.

Po odluci gradskih većnika zaključiće se ugovor sa JKP „Zelenilo“ Sombor o košenju trave i drugog rastinja u putnom pojasu atarskih puteva u 2019. godini  i ugovor o uklanjanju divljih deponija sa poljoprivrednog zemljišta sa JKP „Čistoća“ Sombor.

Članovi Gradskog veća usvojili su predlog za davanje saglasnosti na odluku Nadzornog odbora JKP „Čistoća“ Sombor o obrazovanju cena usluga iznošenja smeća u gradu i naseljenim mestima koji će važiti od 1. maja 2019. godine. Po ovoj odluci cene usluga  iznošenja smeća uvećane su za 2,2% .

Na osnovu sredstava koje je Grad Sombor dobio na konkursu raspisanom od strane Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, članovi Gradskog veća usvojili su predlog Odluke o raspisivanju konkursa, za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji Grada Sombora za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Ukupna sredstva za realizaciju konkursa iznose  9.000.000,00 dinara, a maksimalan iznos po prijavi je 1.500.000,00 dinara.

Izvor: sombor.rs