fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Grad će uvesti pet zone u parkove i rešiti problem lutalica

Šapić

Grad će pokušati da uvede “pet zonu” kao jedan od standarda u parkove, izjavio je danas prvi na listi “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” Aleksandar Šapić i naglasio da će se gradske vlasti potruditi da reše pitanje pasa lutalica, kako na ulicama ne bi bilo životinja o kojima niko ne brine.

Šapić je dodao da bi u svakom parku u Beogradu trebalo da postoji poseban deo ograđen za kućne ljubimce i naglasio da misli da bi to mnogo značilo svim građanima.

“Ne verujem da postoji normalan čovek koji ne voli životinje. Ima onih ljudi koji ih manje vole ili ih se prosto boje i zato ćemo nastojati da uvedemo pet zone”, rekao je Šapić, saopštio je SNS.

Prema njegovim rečima, trebalo bi podići standarde i u azilima i obezbediti dobre uslove u kojima psi mogu da nastave normalan život, kako bismo otklonili rizik da pas koji je napušten, promrzao ili bolestan, dođe u situaciju da ugrozi nekog na ulici.

“Prvo moramo da rešimo pitanje azila, da li pravljenjem novih ili proširivanjem kapaciteta postojećih. Takođe, insistiraćemo na primeni zakona po kome svaki pas mora da bude sterilisan, čipovan, kao i da samo zvanično registrovane odgajivačnice mogu da se bave odgajivanjem pasa”, naveo je Šapić.

Izvor: Tanjug

Tagovi:
Pročitajte još: