800 NOVIH MASKI ZA SOMBORSKU BOLNICU: I vredne Monoštorke pokazale humanost

Tokom vanrednog stanja i vredne Monoštorke pokazale su solidarnost i humanost, te već danima unazad šiju maske za potrebe somborske bolnice. Do sad su ih izradile oko 800, ali tu ne planiraju da stanu. POGLEDAJTE!

Brinući o zdravlju svih svojih sugrađana, žene iz Bačkog Monoštora, sela nadomak Sombora, udružile su snage i započele šivenje maski za Opštu bolnicu “Dr Radivoj Simonović”, centralnu za preko 180.000 stanovnika Zapadno-bačkog okruga.

Prema rečima ovih vrednih žena, kada bi svaka od njih koja ima šivaću mašinu izradila samo pet maski, to bi bila velika stvar. Noseći se time, i same su odlučile da daju doprinos.

šivenje, krojenje, krojačica, maske

IZVOR: MONDO

Videla sam na Facebook-u da se prikuplja materijal za izradu maski, a kasnije su napisali da im je potrebna i krojačica, pošto materijala imaju. Tako sam došla na ideju, stupila u kontakt sa sestricama iz bolnice i sutradan otišla po materijal“, započinje priču Sabina Gromović Rang, Monoštorka koja je u svom selu započela ovu inicijativu.

Velikom brzinom, pridružilo joj se još sugrađanki, te su svaka kod svoje kuće započele šivenje maski.

“Za sada nas ima oko osam žena, a šijemo već oko dve nedeljeIma i žena koje ne umeju da šiju, ali i one su se rado odazvale, te pomažu u sečenju konaca, kao i peglanju. Do sada smo sašile oko 700 maski za bolnicu, a oko sto za naše porodice, prijatelje i komšije”, kaže Sabina iz Monoštora.

Preuzeto: mondo/ somborjeotvoren