fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Održana tribina “Socijalna pravda danas”

Danas je, u STŠ “Mihajlo Pupin”, održana tribina na temu „Socijalna pravda danas“, sa posebnim osvrtom na nasilje u porodici. Predstavnici Centra za socijalni rad, nastojali su, da u okviru teme učenicima predoče aktuelno stanje u lokalnom okruženju, kao i njihove mogućnosti i obaveze postupanja. Tribini je prisustvovao i predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić.

On je naglasio da svojim prisustvom želi da poruči, da lokalna samouprava želi da da podršku i pomogne u rešavanju ovih problema, te da je takođe važno da svi građani, a naročito učenici, steknu širu sliku o nadležnostima Centra za socijalni rad.

„Većini ljudi, kada se spomene Centar za socijalni rad, dobije se slika jedne ustanove koja obezbeđuje neke novčane pomoći najugroženijem delu stanovništva. To jeste bitan segment rada, da tako kažem sažeto, Centra, ali Centar ima mnogo, mnogo više delatnosti, isto toliko značajnih i ovo je jedna od tih priča“, kaže Miljanić. On takođe ističe da je od posebne važnosti da čuje kakvu percepciju na ovu temu imaju učenici, te objašnjava: „Moje prisustvo je tu upravo da čujem samu diskusiju i čujem razmišljanje mladih ljudi, i da dam neku vrstu podrške ovim programima i radu našeg Centra, koji je i jedan od najuspešnijih u Srbiji.“

O povodu i značaju održavanja tribine, profesorica sociologije, Slavica Golubović, je ovom prilikom izjavila da je ovo izuzetno značajno za učenike, pogotovo maturante koji u redovnoj nastavi imaju predmet „Ustav i pravo građana“ i uče upravo o ličnim pravima.

U saradnji sa školom, tribinu je organizovao Centar za socijalni rad Kula, sa ciljem da se podsetimo da je socijalna pravda moguća jedino ako zajedno radimo na iskorenjivanju siromaštva, nezaposlenosti, rodne nejednakosti i svakog oblika nasilja.

Izvor: kula.rs

 

Tagovi:
Pročitajte još: