fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Međunarodni dan starijih osoba obeležen i u kulskom Domu za stare

Manifestacija “Sunčana jesen života“, održana je juče u Domu za stare u Kuli, povodom Međunarodnog dana za starije osobe. Događaj su ulepšali učenici OŠ „Isa Bajić“, a prisustvovali su i predsednik opštine Kula Damjan Miljanić, njegov zamenik Karolj Valka, kao i pomoćnik predsednika Strahinja Paravina.


U izjavi za medije, predsednik opštine Kula je istakao da se lokalna samouprava trudi da stvori što bolje uslove za rad i život najstarijih sugrađana i najavio drugi po redu Sajam za penzionere, koji će se održati 20. oktobra, pod pokroviteljstvom opštine Kula. On je istakao da je to prilika da se naši najstariji sugrađani susretnu sa uslugama iz oblasti medicine, osiguranja, bankarskih usluga, ali i da se promovišu njihove aktivnosti.
Direktorica Doma za stare i penzionere u Kuli, Sandra Babić, rekla je da oni ovom manifestacijom podsećaju sve da starost kao treće životno doba, pored zrelosti, sa sobom nosi bezbrižne i radosne dane. Najavila je da ih u oktobru očekuju razne aktivnosti sa decom i Udruženjima sa teritorije naše opštine, ali i šire, te naglasila da je ponosna na činjenicu da su aktivni učesnici u projektu „Susret svetova 2019“, u okviru Svetske nedelje svemira, čiji je nosilac OŠ „Isa Bajić“ iz Kule.


Zamenik predsednika opštine Karolj Valka rekao je da starijim osoba treba da pomažemo i da ih se setimo na svakodnevnom nivou, a ne samo na njihov dan i stoga je posebno akcentovao značaj gerontodomaćica, koje pomažu starijima, a koje finansira opština Kula.

Tagovi:
Pročitajte još: