fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Uskoro obuka “Put do uspešnog preduzetnika” u Kuli

Nacionalna služba za zapošljavanje Kula, organizuje 12. i 13. marta  obuku “Put do uspešnog preduzetnika”, u skladu sa raspisanim Javnim pozivom nezaposlenim licima za dodelu subvencija za samozapošljavanje u 2020. godini. Javni poziv za samozapošljavanje ističe 28. aprila, a sredstva su obezbeđena na osnovu Nacionalnog akcionog plana za zapošljavanje.

Nezaposleni, koji nakon uspešno završene dvodnevne obuke odluče da realizuju svoju poslovnu ideju, mogu da konkurišu za subvenciju za samozapošljavanje. Takođe, pravo da  konkurišu  na ovogodišnjem Javnom pozivu imaju i lica koja su prošle godine pohađali ovu istu obuku.

Cilj obuke je da polaznicima omogući proveru opravdanosti svoje poslovne ideje, da informacije o postupku registracije i aktuelnim zakonskim propisima, i o popunjavanju zahteva sa biznis planom. Dvodnevna obuka će se održati u maloj sali Skupštine opštine Kula, od 9 do 13 časova.

Subvencije za samozapošljavanje dodeljuju se u jednokratnom iznosu od 250.000,00 dinara, odnosno 270.000,00 dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog  oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

Zainteresovani građani mogu da se prijave lično u prostorijama NSZ Kula, svakim radnim danom, od 8 do 14.30 časova.

Tagovi:
Pročitajte još: