fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Počeo sa radom test samoprocene na Covid-19

Na sajtu e-Zdravlje Ministarstva zdravlja   postavljeno je obaveštenje da svaki zainteresovani građanin Republike Srbije može izvršiti samoprocenu na zaraženost virusom korona.

Na osnovu rezultata dobićete smernice o daljem postupanju i direktnu elektronsku komunikaciju sa respiratornim ambulantama iz sistema nadzora, gde ćete moći da postavljate pitanja u vezi sa ovim virusom.

Da bi se pristupilo funkcijama portala potrebna je prijava i registracija koju je moguće obaviti na tri načina.

  • Jedan je prijava preko podataka sa kartice zdravstvenog osiguranja, koji omogućava pristup ograničenim funkcijama portala e-Zdravlje, koje se tiču samo covid-19 samoprocene i komunikacije sa respiratornim ambulantama.
  • Drugi je registracija naloga i prijava preko Portala eZdravlje – odabirom opcije „Otvori nalog“- kreirajte profil i prijavite se sa svojim podacima koja omogućava pristup svim funkcijama portala.
  • Treći je prijava preko https://eid.gov.rs/, jedinstvenog državnog sistema za autentikaciju građana u svim sistemima eUprave, gde drugi i treći stepen autentikacije omogućavaju pristup svim funkcijama portala.

Cilj novog sistema testiranja je da se smanje gužve i čekanja i ubrza proces lečenja

Podsećamo, sve informacije o virusu korona možete dobiti na sajtu https://covid19.rs/

Tagovi:
Pročitajte još: