fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Ispravna pijaća vode za meštane Koluta

U cilju dobijanja ispravne pijaće vode u naseljenom mestu Kolut, trenutno su u toku izgradnja i opremanje dohlorne stanice, koja predstavlja prvu, od ukupno dve faze projekta, koji će omogućiti značajno bolji kvalitet vode.

Prema rečima gradonačelnice, Dušanke Golubović, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, za realizaciju ovog projekta obezbeđena su sredstva u vrednosti od oko 6 miliona dinara.

„Nalazimo se u Kolutu, gde je u toku izgradnja dohlorne stanice, to je samo jedna od ukupno dve faze koje će omogućiti građanima Koluta da imaju ispravnu pijaću vodu, no u svakom slučaju, i realizacija ovog projekta koji je koštao oko 6 miliona dinara omogućiće ipak značajno kvalitetniju vodu od one koja je trenutno dostupna građanima. Da bi ona bila u potpunosti ispravna pijaća voda, potrebno je uraditi i projekat dovodnika vode iz Bezdana, čija realizacija je takođe u toku. Ovaj projekat finansiran je delimično sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za vodoprivredu, delimično sredstvima Grada Sombora i očekujemo da u najskorije vreme bude završen“, rekla je Golubovć.

Direktor Vodovoda Bezdan, Dejan Kubatov, takođe objašnjava da je objekat namenjen za dehlorisanje pijaće vode, te da su svi radovi usmereni pre svega na dobijanje zdrave pijaće vode u ovom mestu. Takođe, ističe i da će se ovde upotrebljavati tehnologija najnovije generacije.

„Tehnologija koja će se ovde upotrebljavati je najnovije generacije i pomoći će trenutnoj vodi u Kolutu, unaprediće proces oksidacije, doći će do smanjenja količine gvožđa, do smanjenja količine mangana i određenih huminskih materija, dok deo investicije koji nam je važan za dopremanje vode iz Bezdana prema Kolutu je u procesu“, kaže Kubatov i dodaje da se završetak radova očekuje 10. maja.

Tagovi:
Pročitajte još: