fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Održan „Mali sajam sporta“ u Somboru

Davor Stefanek

„Mali sajam sporta“ održan je danas na glavnoj ulici u Somboru. Na sajmu su se predstavili somborski sportski klubovi, koji su na štandovima prikazali sportske rekvizite i demonstrirali svoju sportsku granu. Fokus je stavljen na najmlađe posetioce sajma, da se zainteresuju za neku sportsku disciplinu i da se probudi svest o zdravim stilovima života.

Ovim povodom Sombor su posetili pomoćnik ministra omladine i sporta Dejan Udovičić i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, koji je zvanično i otvorio„Mali sajam sporta“.

„Sportski savez Srbije se trudi da pruži deci mogučnost da se upoznaju sa svim sportovima, a najbolji način je ovako kao što radimo sa Ministarstvom omladine i sporta. Zahvalio bih se ministru Vanji što imamo maksimalnu podršku i Ministarstvu što imamo izuzetnu saradnju, jer mislim da kada su svi jedan tim mnogo lakše sve funkcioniše i to smo i dokazali“ rekao je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek. 

Pomoćnik ministra omladine i sporta Dejan Udovičić zahvalio se Gradu Somboru i Sportskom savezu za današnju organizaciju sajma: „Kao što sami znate, mali sajmovi sporta održavaju se tokom godine, u Srbiji promovišemo zdrav i prav stil života. Pozivamo decu da što pre krenu da se bave sportom, da probaju više sportova i da se svi zajedno vidimo krajem novembra na Velikom sajmu sporta u Beogradu“ istakao je Udovičić.

„Vidi se koliko je dece na našoj glavnoj ulici danas, koliko se deca bave sportom. Sigurno je da ćemo nastaviti sa ulaganjima u sport. Kada vidite jednu ovakvu sliku znate da ste dobro radili i znate da pred vama stoji još zadataka da se sport za naše najmlađe unapredi. Ono što je svakako cilj i Malog sajma sporta je da se što više dece i mladih uključe u sport, da danas obiđu sve štandove i da vide sve sportove koji se nude u Gradu Somboru i da se priključe, jer zdravi stilovi života su svakako prioritet Grada“ izjavio je ovom prilikom zamenik gradonačelnice Sombora Antonio Ratković.

„Ovde je danas prisutno 30 klubova, tako da smo izuzetno zadovoljni i sa odzivom i klubova i sportskih grana koje imaju želju da predstave svoj sport, da ga približe našim sugrađanima, pogotovo najmlađoj deci koja tek treba da se uključe u neku od sportskih aktivnosti, da svako dete može da se pronađe u nekom sportu i počne d  a trenira. Znamo da mala deca kroz sport stiču posebne veštine, oni postaju jači, borbeniji, izdržljiviji i hrabriji, a to će im kasnije jako puno značiti u životu.“ rekla je član Gradskog veća za oblast dece, omladine i sporta Antonija Nađ Kosanović.

Organizator manifestacije je Sportski savez Srbije u saradnji sa Sportskim savezom grada Sombora i uz podršku Grada Sombora, koji je jedan od 10  gradova Srbije u kome se održava „Mali sajam sporta“. Završni  „Veliki sajam biće održan u novembru ove godine  u Beogradu.

Tagovi:
Pročitajte još: