fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Potvrđen značaj dobrovoljnog vatrogastva

Danas je u Kuli održan sastanak na kojem se razgovaralo o daljem razvoju dobrovoljnog vatrogastva na teritoriji opštine Kula. Prisutne je u ime lokalne samouprave pozdravio predsednik Skupštine opštine Kula Boban Damjanović, koji je istakao da naša opština pridaje veliki značaj dobrovoljnom vatrogastvu, što potvrđuje podatak da će projekcijom budžeta za 2021. godinu dobrovoljnim vatrogasnim društvima u kulskoj opštini sredstva biti uvećana za 80 procenata.
Potom je Miloš Milenković iz Sektora za vanredne situacije prisutnima predstavio trenutnu situacija kada je zaštita od požara na teritoriji naše opštine u pitanju, a razgovarano je o novom Zakonu o dobrovoljnom vatrogastvu, kao i o benefitima pri ulaganju u dobrovoljno vatrogastvo.
Članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava iz naše opštine su govorili o problemima sa kojima se suočavaju u svom delovanju, a prisutnima su se obratili i Dragan Ćapin iz Vatrogasnog saveza Srbije, Milan Pilipović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Somboru, Siniša Šavija iz Vatrogasnog saveza Vojvodine, te Nenad Marjanović, predsednik Opštinskog vatrogasnog saveza.


Današnjem sastanku na kojem se razgovaralo o dobrovoljnom vatrogastvu prisustvovali su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Sektora za vanredne situacije, predstavnici vatrogasnih društava i privrednika iz kulske opštine, a uz predsednika Skupštine opštine Kula Bobana Damjanovića sastanku su prisustvovali i zamenik predsednika opštine Karolj Valka, te pomoćnici Jelena Pavkov i Strahinja Paravina.
izvor: qmedia

Tagovi:
Pročitajte još: