fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Lider poklekao u Čonoplji

SLOGA – MLADOST (Novi Sad) 1:0 (1:0)

Strelac: Bojić 27. minut

Fudbaleri Sloge iz Čonoplje napravili su još jednu, treću u nizu pobedu. Da bi se savladala četa trenerskog tandema Jokanović – Lazarević potrebno je mnogo, a  današnja utakmica u Čonoplji, u sklopu 14. kola Srpske lige Vojvodina, između domaće Sloge i lidera na tabeli novosadske Mladosti je pravi dokaz toga.

Pobedila je Sloga golom Slobodana Bojića u 27. minutu i prekinula pobedonosnu seriju vodećeg tima na tabeli, a usput krupnim koracima krenula ka sredini tebele, gde je bezbedna i nakon tri uzastopne pobede lakše može da planira preostale utakmice do odlaska na zimsku pauzu.

 Gosti su se predstavili kao jaka i kvalitetna ekipa koja nije slučajno na vodećoj poziciji srpskoligaške tabele. Sa druge strane, Čonopljanci su dobrim igrama u poslednjih nekoliko kola, osetili da mogu iznenaditi favorizovanog i po mnogim procenama unapred proglašenog šampiona, pa su dali sve od sebe i to im se isplatilo. U susretu koji je pomalo ličio na šahovski pripremljenu partiju, uspešniji su bili treneri domaćih, koji su znalački motivisali svoje igrače, a oni im se odužili pobedom.

Gol odluke postignut je u 27. minutu, nakon što je Vuković idealno izveo korner, neumorni Makar prebacio loptu do Bojića koji je manirom iskusnog, loptu poslao u mrežu gostujućeg golmana. Do kraja susreta bilo je nekoliko prilika sa obe strane.

Sloga je upisala četvrtu pobedu u poslednjih pet kola i sada se nalazi na deobi devetog mesta na tabeli, sa 19 osvojenih bodova. Situacija bi mogla znatno da se popravi i u narednom kolu, kada gostuju ekipi Feniksa.

Tagovi:
Pročitajte još: