fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Obaveštenje o izmenama u radu Opšte bolnice “Dr Radivoj Simonović” Sombor

Zbog sve ukupnog pogoršanja epidemiološke situacije i povećanja broja zaposlenih PCR pozitivnih na COVID 19 od petka, 13.11.2020. godine menja se organizacija rada u Opštoj bolnici “Dr Radivoj Simonović” Sombor.
Prestaje redovan rad svih specijalističkih i subspecijalističkih ambulanti.
Svi pacijenti koji se pripremaju za intervencije u ustanovama tercijarnog nivoa biće dijagnostički obrađeni.
Svi hitni pacijenti će se po ranije utvrđenim kriterijumima primati u bolnicu nakon sprovedene trijaže od strane medicinskog osoblja na glavnom ulazu u bolnicu, u ulici Sime Matavulja.
Do daljnjeg odlaže se elektivni operativni program, radi se urgentni operativni program, trauma (povrede) i maligniteti.
Prijem onkoloških pacijenata koji primaju hemoterapiju ili su u pripremi za hemoterapiju i kontrole obavljaju se po ranije definisanim protokolima.
Prijem pacijenata za dijalizu obavlja se po rasporedu Odseka za hemodijalizu internog odeljenja.
Molili bi sve građane koji imaju respiratorne tegobe: kašalj, povišenu temperaturu, gubitak čula ukusa i mirisa, bolove u mišićima, glavobolju i slično da se prvo jave u respiratornu ambulantu nadležnog Doma zdravlja, kako bi se obavili pregledi i trijaža pacijenata koji bi se uz predloženu terapiju vraćali kući ili bili upućeni u respiratornu ambulantu bolnice radi dalje obrade i dijagnostike. Na ovaj način bi obezbedili bolji i efikasniji rad respiratorne ambulante Opšte bolnice “Dr Radivoj Simonović” Sombor.

Tagovi:
Pročitajte još: