fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Počela imunizacija u Somboru

Danas je u Gradskoj hali „Mostonga“ u Somboru, počela imunizacija građana, a vakcinaciju sprovodi Dom zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ u saradnji sa Crvenim krstom Sombor i gradskim Sektorom za vanredne situacije.

Centar za imunizaciju danas je obišao i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković koji je istakao da je u kratkom roku sve uspešno organizovano i ovom prilikom pozvao sugrađane da se odazovu na vakcinaciju

„Hvala svima koji su se uključili, posebno Domu zdravlja, javnim komunalnim preduzećima i ustanovama koji su svakako opredelili svoje ljude da pomognu da bi ovaj punkt funkcionisao. Pozivamo i apelujemo na sve ljude koji mogu da prime vakcinu da se odazovu i da se prijave preko E-uprave“ poručio je gradonačelnik.

Direktorka Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ Sombor dr Emeše Uri rekla je da su u Gradskoj hali trenutno organizovana dva tima i dva punkta za vakcinaciju, s tim da je jedan tim u rezervi i da će se kapaciteti proširiti ukoliko za tim bude bilo potrebe tokom narednih dana.

„Ja bih ovom priliom da  se zahvalim Gradu, gradonačelniku i svim lokalnim firmama koje su nas podržale jer smo morali za nekih 48 sati da osposobimo ovaj objekat za ovu namenu i ja verujem da ćemo uspeti sve to da odradimo. Vakcine su kineskog porekla, podobne su, znači mogu da ih primaju i stariji građani. Potrebno je jedino nakon intervjua sa lekarom, odnosno pregleda da se utvrdi da li postoje neke kontraindikacije, ali pošto imamo medicinski tim i imamo uvid u njihove kartone ni to nije problem“ kazala je dr Uri.

Građani koji žele da prime bilo koju od vakcina za imunizaciju protiv korona virusa potrebno je da se prijave putem portala E-uprava, nakon čega će dobiti obaveštenje o zakazanom terminu i poziv iz kol-centra radi potvrde termina. Dolazak građana na imunizaciju zakazuje se u razmacima od 10 minuta i nije potrebno da se dolazi pre zakazanog termina kako se ne bi stvarale gužve.

U samom Centru se oštuju sve mere zaštite, a nakon vakcinacije potrebno je da osoba u posebnoj čekaonici sačeka još 15 minuta i kasnije odlazi kući. Ljudi iz kol-centra nakon toga će ponovo pozivati osobe koje su primile vakcinu, a oni su svakako u obavezi da se jave ukoliko dođe do nekih komplikacija.

Prvog dana imunizacije vakcinu će primiti 250 građana starijih od 65 godina.

Tagovi:
Pročitajte još: