fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Jokić „nokautirao“ Njujork Nikse u prvoj četvrtini!

Denver Nagetsi ubedljivo su noćas savladali ekipu Njujork Niksa rezultatom 113:97 (34:12, 30:31, 25:26, 24:28), uz još jednu vanserijsku partiju Nikole Jokića. 

Iako su iz tabora Denver Nagetsa najavljivali da postoji mogućnost da Jokić odsustvuje sa meča protiv Njujork Niksa, zbog povrede prsta na desnom stopalu, to se nije dogodilo. Jokić se pojavio na terenu Bol arene u Denveru i od samog starta meča stavio do znanja ko je „gazda“ košarkaške igre. U prvoj četvrtini meča videli smo izuzetno raspoloženog i motivisanog Jokića. Nagetsi su prvu četvrtinu dobili rezultatom 34:12. Od 34 poena Nagetsa Jokić je postigao svojih rekordnih 24 poena (nikad pre toga nije postigao više od 24 poena u prvoj četvrtini), uz neverovatan procenat šuta od 88.9 odsto iz igre! Samo jedan šut je Jokara promašio u prvoj četvrtini! 

Do kraja meča Jokić je postigao ukupno 32 poena, imao 12 skokova, 6 asistencija, dve ukradene lopte i dve blokade. Fascinantan učinak za 29 minuta koliko je Jokara proveo na terenu. Vredi takođe istaći da Jokić uopšte nije ulazio u poslednjoj četvrtini meča u igru. Uprkos povredi Jokić je demonstrirao još jedno svoje vrhunsko izdanje. 

Pored Jokića odličan utisak ostavio je i novajlija u redovima Nagetsa Ostin Rivers. Rivers je za 28 minuta igre postigao 25 poena. Izuzetno efikasan bio je u šutiranju za tri poena. Pogodio je 6 od 9 pokušaja za tri poena. 

Majkl Porter je bio standardno dobar. Ubacio je 17 poena, imao šest skokova i tri asistencije. 

Solidnu partiju pružio je i omaleni Argentinac Fakundo Kampaco. Kampaco je postigao 16 poena, imao za njega impresivnih 9 skokova i samo jedan skok mu je nedostajao do dabl-dabl učinka, četiri asistencije i čak pet ukradenih lopti!

Kod poražene ekipe Njujork Niksa najefikasniji bio je Kvikli sa 18 poena. Pored njega više od 10 poena postigli su Rendle, Bulok, Baret i Roz. Njih četvorica imali su identičan učinak od 14 poena. 

Naredni meč ekipa Denver Nagetsa odigraće protiv Jute Džez, vodeće ekipe Zapadne konferencije, u subotu, 8. maja, od 3.00 časa po srednjoevropskom vremenu. 

(Tanjug / AP Photo/David Zalubowski)

Milan Grahovac

Tagovi:
Pročitajte još: